zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (144)
spot_img

KORTE BERICHTEN (144)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving bevat 8 samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt en is net niet lang genoeg om te vervelen.


** De gemeente La Laguna neemt het op voor de zwakke weggebruiker en voorziet om in het renoveringsplan 2018-2019 vier voetgangerszones aan te leggen; in het toeristisch centrum worden de straten verkeersarm gemaakt en worden deze vervangen door voetgangerszones.

** Het hoofdstedelijk gewest Santa Cruz telt momenteel 365 daklozen waarvan het merendeel terecht kan in opvanghuizen die door de gemeentelijke sociale dienst worden aangeboden; toch leven er een tachtigtal personen op straat en van deze groep zijn er in 2017 vijf personen overleden door ontbering.

** Na een juridisch debacle tussen de gemeente Santa Cruz en de kioskuitbaters op het strand van Las Teresitas werd de hete aardappel doorgeschoven naar het departement ‘Costas’; het ministerie dat bevoegd is in deze materie heeft uiteindelijk groen licht gegeven aan acht kraampjesuitbaters om hun zaak in 2018 verder te mogen uitbaten.

** Het noorden van het eiland krijgt twee nieuwe ontziltingsinstallaties die door de Canarische regering zullen worden gefinancierd; er werd alvast 58.000 euro ingeschreven op de begroting om de nieuwe realisaties in een eerste fase op te starten op de locaties Isla Baja en tussen San Juan de la Rambla en La Guancha.

** De Canarische regering, het Gobierno de Canarias heeft een schrijven overgemaakt aan Aena, de luchthavenuitbater in het zuiden van Tenerife, waarin staat dat de luchthaven de toeristische aangroei de komende jaren ondanks de bouw van een nieuwe terminal niet zal kunnen verwerken; ook de vliegtechnische en de vliegveldtechnische infrastructuur moet mee evolueren en dat gebeurt amper, is de stelling van de regering.

** Na decennia van juridische procedures wegens illegaal gebouwd, is de soap van het in 1962 opgetrokken Hotel Médano nog niet afgelopen; om te ontsnappen aan de gerechtelijk bevolen afbraak heeft het gemeentebestuur van Granadilla de Abona bevolen het gebouw op te nemen in de lijst van architecturaal, historisch en cultureel erfgoed en hoopt daarmee te ontsnappen aan de rechterlijke uitspraak.

** In Guía de Isora werd een minicontainerpark geïnstalleerd aan het Cultureel Centrum in het centrum van de gemeente; één lange container van 15 m² is onderverdeeld in verschillende vakken waar alle afval gescheiden kan gedeponeerd worden in containers die variëren van 10 tot 400 kilogram/liter, afhankelijk van het geselecteerde product.

** In de meest gekende kloof in Santa Cruz, de Barranco de Santo, werd een slordige 4.000 m³ vuil en afval verzameld gedurende een periode van twee weken; de opkuis werd bevolen door de gemeentelijke overheid na de overvloedige regenval in de eerste twee weken van december.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

LENTE OP HET EILAND

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img