donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (143)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (143)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De grootste loterij van Spanje, El Gordo, trekt met de kersttrekking een massale verkoop aan van lotjes en verleidt iedere Spanjool tot de aanschaf van één of meerdere tientjes; om je kans om bij de winnaars gerekend te worden te vergroten moest je je lotje aankopen in het benzinestation La Chasnera langs de snelweg in Granadilla want zij verkochten een eerste prijs, 3 derde prijzen, en 22 tientjes van de vijfde prijs met een totale winstopbrengst van 3,3 miljoen euro.

** De agrarische nijverheid op Tenerife neemt uitbreiding door het aanboren van nieuwe niches; zo is er nu de oprichting van een meelverwerkend bedrijf in San Miguel de Abona dat bloem maakt van bananen en deze levert aan bakkerijen die kenmerkend zijn voor de productie van glutenvrije broden en producten.

** In Candelaria vertoont de gemeentelijke overheid zich uiterst spitsvondig; er ligt een voorstel op tafel om op de dijk onder de rij Guanchenbeelden een galerij te realiseren waarin een tentoonstelling kan worden georganiseerd over de rijke geschiedenis van hun voorvaderen, hun leven en hun gebruiken.

** De acht kiosken op het strand van Las Teresitas krijgen groen licht tot met Pasen 2018 om onder dezelfde voorwaarden hun zaak uit te baten; nadien zullen zij onder de bevoegdheid van het ministerie van Kustgebieden vallen en als dusdanig ook moeten voldoen aan de wetgeving ter zake.

** Een aantal kleinere aardbevingen hebben zich de voorbije week voorgedaan in de onmiddellijke omgeving van de Teide; de bevingen zaten heel diep verscholen en vormden geen enkel gevaar voor mens en natuur.

** Reeds twintig jaar denkt men na over een treinverbinding tussen Santa Cruz en het zuiden van Tenerife; in 1997 werden de eerste plannen gemaakt en op vandaag is men niet verder gekomen dan het uitwerken van de zes projecten die langs het spoor moeten komen te liggen en een prijskaartje met zich meedragen van ruim € 2,8 miljoen.

** Het hospitaal El Mojón in Los Cristianos wordt in 2018 een volwaardig en vooral compleet ziekenhuis; op 20 oktober 2018 moeten de operatiezalen en ziekenkamers helemaal voltooid en uitgerust zijn om aan alle wettelijke en sanitaire voorschriften te voldoen.

** De eerste drones die door de Civiele Bescherming zullen worden gebruikt bij interventies werden officieel voorgesteld; zij zullen worden ingezet bij levensbedreigende interventies en zoektochten, zullen uitermate snel en adequaat kunnen opereren en zijn bovendien stukken goedkoper dan het inschakelen van een helikopter.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

KERST OP TENERIFE

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP