woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (142)

KORTE BERICHTEN (142)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De gemeente Adeje komt op de proppen met een interactief museum over het toerisme en de gezondheid; het project met de naam Expovida 2020 zal volledig met privékapitaal opgericht worden op een 1.600 m² groot terrein in de onmiddellijke nabijheid van het oude en verlaten Sky Park.

** Het aantal taxilicenties in het hoofdstedelijk gewest Santa Cruz is sedert 2013 met 23% afgenomen; in geen enkele Spaanse stad reden er meer taxi’s rond dan in onze hoofdstad en dat was het sein om te beginnen met de afbouw van het overdadig aanbod.

** De Alborada Beach Club in Las Galletas, beter gekend onder de roepnaam Alborada en bestaande uit 8 gebouwen waaronder een hotelcomplex met 285 kamers verdeeld over vier verdiepingen, kreeg een nieuwe insteek en een nieuwe naam, namelijk Annapurna Hotel Tenerife; het oudere Ten Bel-gebouw kreeg eerder reeds een nieuwe look en de bijhorende complexen worden snel onder handen genomen, zo ook de gekende feestzaal La Ballena.

** Granadilla de Abona is de zuidelijke gemeente die in 2018 de meeste overheidssubsidies zal ontvangen; een totaal van € 13,15 miljoen zal verdeeld worden over de projecten ‘Circuito del Motor’ (4,6 miljoen), de renovering van de TF-28, TF-64 en TF-21 (7,2 miljoen), en een paar kleinere wegenwerken en dito infrastructuurwerken.

** De gekende gebakken kippenboutjesketen KFC opent haar tweede etablissement op Tenerife; naast de eerste uitbating in een commercieel centrum in Santa Cruz kun je deze lekkere kippendingetjes nu ook eten in Las Chafiras en zo staat de teller op vijf KFC-uitbatingen op de Canarische Eilanden.

** De treinverbinding naar het zuiden komt een heel klein stapje dichter bij haar vormgeving; Carlos Alonso, voorzitter van het Cabildo de Tenerife, zei woensdag dat het ontwerp van het zuidelijke treinproject en de milieuprocedures eind 2018 zullen afgerond zijn zodat in 2019 onteigeningen kunnen beginnen.

** De politieke partij Podemos eist van het leger dat het de militaire activiteiten in Valle de Güímar stopzet; de manoeuvres en de helikoptervluchten zijn nefast voor mens en dier en vooral de bijenkwekers zitten met de honinghanden in het haar.

** Tenerife zal vanaf 2020 een van de grootste zonneparken ter wereld bezitten; er zal ruim 300 miljoen euro voorzien worden om 350 megawatt aan extra ecologische stroom op te wekken in een nieuw zonnepark dat gelegen zal zijn ten noorden van het industrieterrein in Granadilla.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES