zondag, maart 26, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (141)

KORTE BERICHTEN (141)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Het bouwgedrocht op het strand van Las Teresitas in San Andrés dat de naam mamotreto meekreeg is helemaal afgebroken; bulldozers en betonknijpers hebben de illegaal gebouwde parkeergarages afgebroken en laten een verweesd en onesthetisch uitziend stukje grond achter dat helemaal niet past bij het nabijgelegen strand.

** De regen die de voorbije dagen viel was onvoldoende om land- en tuinproducten te laven; het gebied dat gekend staat onder de naam Parque Rural de Teno wordt nu getroffen door droogte en daarbij krijgt de unieke fauna en flora fel te leiden.

** Momenteel komt 42% van het drinkwater, omgerekend 17,5 miljoen kubieke meter, dat in Santa Cruz wordt verbruikt uit ontziltingscentrales; met een investering van 8 miljoen euro zal de overheid de dagelijkse aanlevering van 21.000 m³ optrekken naar 28.500 m³.

** Vandaag komen er in de haven van Santa Cruz 13.000 cruisetoeristen aan op vijf grote luxeschepen; deze drijvende steden luisteren naar ronkende namen als Ocean Majesty, Marella Dream, Mein Schiff 4, Marina en AidaBlu.

** De eerste boot ter wereld die aangedreven wordt door een waterstofmotor komt in 2018 naar Tenerife; de tussenstop van deze catamaran kadert in een wereldreis waarbij 50 landen en 101 havens worden bezocht die moet aantonen dat nieuwe ecologische brandstoffen ook kunnen gebruikt worden bij maritieme transporten.

** Het Ministerie van Openbare Werken heeft dan toch geopteerd voor een reusachtige rotonde in Las Chafiras die de verschillende invalswegen naar het zuiden met elkaar moet verbinden; daardoor, en samen met de aanleg van een derde rijstrook op de TF-1, zullen de dagelijkse kilometerlange files tot het verleden behoren en de 75.000 voertuigen in een vlotte verkeersstroom worden geleid.

** Vilaflor de Chasna, Spanje’s hoogst gelegen dorp op Tenerife, krijgt ook te maken met een serieus watertekort; acht maanden zonder noemenswaardige regenval gaat niet zonder slag of stoot waardoor mens en natuur letterlijk en figuurlijk op droog zaad komen te zitten.

** Het grote ruwe parkeerterrein aan de Avenida Principe Felipe in Las Galletas wordt het onderwerp van discussie; het braakliggend terrein waarvan kampeerauto’s en personenwagens volop gebruik maken zal gerenoveerd worden maar de politieke gemeentelijke overheid zit vooralsnog niet op één lijn.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BUSSEN OP TENERIFE

WAT MET ONZE PLANEET