maandag, maart 4, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (140)
spot_img

KORTE BERICHTEN (140)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Een roze golf zal Adeje en Arona op zondag 17 december 2017 overspoelen met paralympische atlete Gema Hassen-Bey aan de kop; dit jaarlijks evenement, ingericht door de Belgische Brigitte Gypen, gaat voor de dertiende keer door en hoopt 5.000 inschrijvingen te verzamelen voor deze editie van ‘Carrera por la vida’, een actie tegen kanker.

** Meer dan 10.000 mensen zijn gaan kijken naar de spectaculaire ‘Arrastro en tablas’ in Icod de los Viños; het glijden op planken door de straten verwijst naar een oud gebruik om wijnvaten naar de oceaan te brengen en is meteen de publiekstrekker nummer één om het afgelopen wijnjaar te vieren.

** Santa Cruz zal in 2018 de eerste Canarische gemeente zijn met een straat die voor 100% zal gevoed worden met ecologische, groene stroom; de 3,5 kilometer lange Calle de Anaga tussen het Palmetum en Paso Alto zal zich voeden met alternatieve energie en op deze manier het CO2-gehalte in de regio gevoelig doen dalen.

** De zone rond Las Veronicas krijgt eindelijk beveiligingscamera’s; de handelaars in deze uitgaansbuurt zijn reeds 10 jaar vragende partij om de kleine criminaliteit te bestrijden en het veiligheidsgevoel bij de burger te verhogen en hoopt die te kunnen realiseren met de nieuwe camera’s.

** Het commerciële centrum Playa Shop op de Costa Adeje waar eerder de vloer van een discotheek is doorgezakt en waarbij er 40 personen gewond raakten kreeg op 29 september 2015 reeds negatief advies en aanbeveling om alle activiteiten te staken omwille van de structurele onveiligheid van het gebouw; nu wordt de vraag gesteld wie verantwoordelijk was voor de uitvoering ervan.

** De politieke partij ‘Sí se puede’ verzet zich tegen het treintraject dat zou worden aangelegd tussen Santa Cruz en Güímar; de ecologische partij kan zich niet vinden in een geldverkwistend project, een onmogelijke toekomstvisie en een natuurverwoestende treinlijn.

** Het derde plan van aanleg van de gemeente Arona slorpt een recordbedrag van € 2,7 miljoen op; daarmee zullen 155 wegen en banen binnen de gemeente herasfalteerd worden en zullen de hobbelige pijnpunten die het verkeer ondervindt verdwijnen.

** De haven van Granadilla telt momenteel drie bezoekende vaartuigen die liggen afgemeerd aan de oostelijke strekdam: de twee boorplatformen en een boorschip zijn nu reeds een doorn in het oog van de actiegroep ‘Salvar La Tejita’ die zich eerder reeds verzette tegen de bouw van een hotel in de nabijheid van het strand La Tejita.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

KIEZEN OF DELEN

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

TAXI

FEESTDAGEN 2021

spot_img