dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (139)
spot_img

KORTE BERICHTEN (139)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Er zal nu vlug een oplossing op tafel komen om de verkeershinder en de ellenlange files in en rond het afrittencomplex in Las Chafiras op te lossen; er worden concrete plannen gesmeed om een reuzegrote rotonde aan te leggen over de snelweg die verbinding zal maken met alle uitvalswegen om de 75.000 voertuigen die dagelijks gebruik maken van deze verkeersader in goede banen te leiden.

** Santa Cruz is de eerste locatie op Tenerife waar de kerstperiode officieel werd geopend; met aangepaste decoratie en meer dan 2,2 miljoen ledlampjes werd de stad herschapen in een feeëriek decor die resident en toerist moet uitnodigen om te shoppen in een verleidelijk mooie omgeving.

** De haven van Granadilla is een ‘haven der leugens’, dixit ex-burgemeester Carmen Nieves Gaspar; de beloftes die eertijds door de eilandregering werden gemaakt in verband met de werkgelegenheid zijn in het niets verdwenen en daarmee verwijst zij naar de aankomst van een tweede boortoren in plaats van de beloofde cruiseschepen.

** De toeristische dubbeldekbussen met een open bovendek die in de hoofdstad rondrijden krijgen een nieuw uiterlijk; de rode ‘City View’-bussen krijgen een oranje basiskleur waarop afbeeldingen van bekende gebouwen en plaatsen in het hoofdstedelijk gewest zijn geschilderd, zoals het Auditorium, het Palmetum en de toren van de kerk La Concepción.

** Het bestandshuwelijk tussen Loro Parque en Make a Wish duurt nu reeds 15 jaar en telkens worden er kinderen met een beperking uitgenodigd naar de dierentuin om er op een merkwaardige manier te worden geconfronteerd met de dieren; de 14-jarige Lilou mocht deze week de witte panters zelf voeden met grote lappen vlees tot grote blijdschap van het kind.

** Geen of weinig muggen in het zuiden, des te meer in het noorden; het justitiepaleis in Santa Cruz wordt reeds een maand lang belaagd door grote zwermen muggen en ze overleven elke vernietigingspoging met lichteffecten en gasrook, waardoor specialisten met een groot probleem achterblijven.

** Monsterfiles en lange wachttijden hebben niet het verkeer opgehouden maar wel de koopjesjagers die het uiterste hebben gehaald uit de koopjesmomenten die Black Friday hen aanbood; de grote (elektronica)winkels kregen meer volk over de vloer dan op een verkoopdag in de kerstperiode en hebben als dusdanig de grootste dagomzet van het jaar gemaakt.

** Als je jaarlijks 10 miljoen passagiers over de vloer krijgt dan wordt er wel eens iets achtergelaten of verloren; de luchthaven Reina Sofia heeft bijna € 24.000 in cash geld geteld onder de duizenden verloren voorwerpen die nooit werden teruggevraagd of werden geclaimd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img