vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (138)
spot_img

KORTE BERICHTEN (138)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De eerste sneeuw voor deze winterperiode is een feit; de Teide en de wijde omgeving van El Portillo zijn ontwaakt onder een wit laagje dat niet zo heel lang is blijven liggen omdat de dagtemperaturen de hoogte in schoten en het sneeuwtapijt snel deden smelten.

** De Canarische regering heeft zich gebogen over een aantal noodwendigheden op Tenerife; de overkoepelende regering kwam tot de conclusie dat een nieuwe luchthaventerminal meer dringend is dan een tweede landings- en opstijgingsbaan.

** De Cueva de Bencomo moet een nieuwe toeristische attractie worden omwille van de historische en archeologische waarde ervan; het grottencomplex werd decennia lang gebruikt door Koning Bencomo als zomerverblijf en nadien door schaap- en geitenhoeders als natuurlijke schuilplaats voor hun kuddes.

** Meer dan 13.000 cruisetoeristen en 3.600 bemanningsleden zijn de voorbije vrijdag met vijf luxeschepen aangemeerd in de haven van Santa Cruz; prominente croisièreboten met ronkende namen zoals Ocean Majesty, AidaBlu, Marella Dream, Mein Schiff en MSC Fantasia hebben de hoofdstad met hun aanwezigheid gesierd.

** De havenautoriteiten van Tenerife overwegen om de nieuwe haven van Granadilla in te schakelen om ferrydiensten aan te bieden; vooral in de zomerperiode zal vracht- en passagiersverkeer worden omgeleid naar Granadilla de Abona om van daaruit naar andere eilanden te varen en op deze manier de haven van Los Cristianos te ontlasten van een verzadigende situatie.

** Er werd met de wet ‘Ley de Memoria Histórico’ eerder reeds beslist om alle herinneringen aan het Francoregime van het eiland te verbannen; nu ontstaat er een controverse over het monument ‘Ángel de la Victoria’ in Santa Cruz waarvan de tegenstanders beweren dat het monument moet gecatalogeerd worden onder ‘kunst’ en niet onder ‘geschiedenis’.

** Er is ook controverse ontstaan over de affiche die het Carnaval 2018 aankondigt in Los Gigantes; de affiche zou te veel grafische en beschermde kenmerken vertonen uit het ontwerp van Katarina Sokomova over het videospelletje van Nintendo.

** Komen er opnieuw meer bootvluchtelingen naar de Canarische Eilanden, is de vraag die overal wordt gesteld; het begon in 2006 toen hier 31.787 West-Afrikaanse vluchtelingen aanspoelden, waarna de totalen zijn afgenomen tot een paar honderdtallen op vandaag, aldus Frontex.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ONBEKEND TENERIFE

ZWEMBADGENOEGENS

WIJ ZIJN DE PINEUT

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img