donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (137)
spot_img

KORTE BERICHTEN (137)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Onder de kathedraal op de Plaza de los Remedios in La Laguna werd een oude vloer ontdekt waarrond ook beenderen van dieren lagen; archeologen zijn er aan het werk om een stukje geschiedenis bloot te leggen die mogelijks dateert uit de XVIde en XVIIde eeuw.

** Dat de nieuwe kliniek El Mojón in Los Cristianos in fazen wordt opgebouwd is ondertussen door iedereen geweten; de nieuwste realisatie is het 441 vierkante meter grote laboratorium dat zich op de tweede verdieping bevindt waar er vooral biochemisch, hematologisch en microbiologisch onderzoek wordt uitgevoerd.

** De 40-koppige buurtgemeenschap van de toeristische trekpleister Masca plant een vergadering met de burgemeester van Guía de Isora om het aantrekkend toerisme binnen hun leefgebied onder de loep te nemen; er moet dringend iets ondernomen worden om het toerisme in de regio te regulariseren.

** Volcan Teide Experience heeft de meest populaire wandelweg nummer 12 gebruikt om een begeleide familiewandeling te organiseren; de sendero die over een hoogteverschil van 1.200 meter loopt is de perfecte uitvalsbasis om de tweede grootste vulkaan op het eiland (Pico Viejo) en de lavastromen te observeren.

** Rond Tenerife en Gran Canaria werden nieuwe koraalsoorten ontdekt met wetenschappelijke namen als Tubastraea coccinea en Oculina patagonica; deze invasieve soorten kwamen enkel voor in de tropische zones van de Atlantische Oceaan rond Brazilië, de Caraïben en de Golf van Guinee.

** Het carnavalsgebeuren op Tenerife is nog ver weg en toch is men reeds bezig met de organisatie van verschillende onderdelen; zo werd de loting van de volgorde van de ‘murgas’ vastgelegd en kunnen deze carnavalsgroeperingen zich nu reeds voorbereiden op de groepsvoorstellingen die aanvangen op 18 januari 2018.

** De beurs ‘Saldos y Liquidaciones’ in Santa Cruz groeit verder uit tot een waar massagebeuren; als voorloper van ‘Black Friday’ heeft de solden- en uitverkoopbeurs 120 bedrijven aangetrokken die hun waren voor een prikje aan de man of vrouw brachten waar heel veel volk op af kwam.

** De haven van Santa Cruz zal deze novembermaand meer dan 87.000 cruisetoeristen ontvangen die aanmeren op 48 cruiseschepen; de havenautoriteiten hopen het jaar 2017 af te sluiten met 929.000 bootreizigers op 544 luxeschepen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

BONT OM DE ARM…

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET CANARISCHE DIALECT

ZALIGE KERST OP TENERIFE

GEVAARLIJKE BLAUWE DRAKEN

spot_img