donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (136)
spot_img

KORTE BERICHTEN (136)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Het ‘Centro de Visitantes Telesforo Bravo’ zal de gastlocatie zijn van het Nationaal Congres over de Nationale Parken en het natuurbehoud ervan; van 15 tot 17 november kunnen honderd personen gratis deelnemen aan een congres dat bol staat van de relatie tussen het ecotoerisme en het natuurbehoud.

** De haven van Granadilla is operationeel en ontvangt binnenkort de eerste schepen aan de steigers; na decennia van planning, vergunningen, graaf- en bouwwerken is de 2.512 meter lange buitendam en de 1.150 meter lange binnendijk klaar voor de ontvangst van goederen en van de boorplatformen die nu nog Santa Cruz ontsieren.

** Het industrieterrein dat aan de havensector paalt heeft een oppervlakte van 70,8 hectare en werd perfect ingeplant, het past ook in het totale kostenplaatje van ruim 145 miljoen euro waarvan de Europese Gemeenschap heeft bijgedragen met 67 miljoen; de eigenlijke werken startten in 2011 en volgens Canarische normen werd hier heel snel gewerkt om dit te realiseren.

** De hoofdstad Santa Cruz geeft deze zondag een nieuwe editie gepland voor de koopjeszondag ‘Ven a Santa Cruz’ waarbij er een dertigtal extra activiteiten zullen doorgaan om de bezoekende toerist te animeren; daarmee geeft het gemeentebestuur ook het startschot van de acties die zullen kaderen in kerst- en nieuwjaarsperiode.

** De voorzitter van de bedrijven die openbare werken uitvoeren (Fepeco) is het fileprobleem op Tenerife beu; hij stelt dat de overheid middelen en mankracht moet voorzien om dit eeuwigdurende probleem grondig aan te pakken en als ze dat niet kunnen of willen, moeten de beleidsmensen maar opstappen.

** Ook de burgemeesters van de zuidelijke gemeenten zijn het beu dat economisch renderende projecten zo lang aanslepen vooraleer de totale realisatie er komt; zij wijzen samen naar de kliniek El Mojón, naar het havenproject van Granadilla, naar het racecircuit, naar de derde rijstrook op de snelweg in het zuiden en naar de tweede landingsbaan op luchthaven Sur, werken en plannen die eeuwig lijken aan te slepen en nefast zijn voor een bloeiende economie.

** De oudste wijnbouwerij van het zuiden staat in San Miguel de Abona en is dertig jaar oud; in 1987 startte de wijnproductie met 125.000 kilo druiven, op vandaag wordt er 200.000 liter wijn gemaakt die onder de naam ‘Denominación de Origen Abona’ op de markt wordt gebracht.

** Na een lange hete zomer die nog steeds verder duurt zonder noemenswaardige neerslag staan de waterreserves, zowel in het noorden als in het zuiden, op een bijzonder laag niveau; het opgevangen hemelwater in de waterreservoirs dient om land- en tuinbouwproducten te kweken en om de gronden te irrigeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET KLIMAAT VERANDERT

EEN NIEUW JAAR

MARKTEN OP TENERIFE

spot_img