dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (135)
spot_img

KORTE BERICHTEN (135)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Playa del Duque op de Costa Adeje was het decor van een grote catwalk; op het evenement met de naam Tenerife Fashion Beach namen 18 gerenommeerde internationale modehuizen deel en zorgden voor een wervelende bad- en strandkledijshow waarvan meer dan 500 genodigden hebben kunnen genieten.

** Het herasfalteren van de versleten delen op de TF-1 begint binnenkort en zal vijf maanden duren; de werken op de drukke snelweg, met een prijskaartje van € 4.277.354, zullen uitgevoerd worden telkens van donderdag tot zondag van 22.00 tot 06.00 uur in de ochtend, uitgezonderd wanneer er een feestdag tussen komt.

** Icod de los Viños is in het noorden van het eiland de gemeente waar de meeste toeristische verhuur voorhanden is; doordat verhuren op het eiland niet mogelijk is binnen de toeristische gebieden gaat de eer naar deze landelijke, mooie en vooral rustige locatie.

** De eilandregering gaat uiteindelijk zelf € 5.000.000 investeren in het project ‘Circuito del Motor’ in Atogo (Granadilla) nadat de overeenkomst met de Italiaanse concessiehouder Onda Rossa is afgesprongen door liquiditeitsproblemen; op deze manier zal er verder kunnen gewerkt worden aan de realisatie van het racecircuit en kan er ondertussen een nieuwe aanbesteding uitgeschreven worden voor de complete realisatie en voor de uitbating ervan.

** Nergens zijn er meer vliegen dan in de vallei van Güímar; net als vorig jaar wordt de regio geplaagd door een onvervalste vliegenplaag die vermoedelijk te wijten is aan de bemesting van de talrijke agrogebieden met mest van kippen en varkens.

** Het gemeentebestuur van La Laguna zal in samenwerking met de universiteit een wandelpad aanleggen door een gebied waar biologisch gekweekte groenten en fruit zijn geplant; deze realisatie moet tegemoet komen aan de socio-economische vraag van de bewoners in de buurt van de wijk Benijos.

** Het gemeentebestuur van Arona heeft besloten om haar elektronisch platform uit te breiden tot alle administraties; op deze manier moeten alle papieren aanvragen worden vervangen en daardoor zal de gemeente een milieuvriendelijker standpunt innemen inzake papierverbruik.

** De bruggen over de zuidelijke snelweg TF-1 op het grondgebied van Candelaria zullen gescreend worden op de veiligheid van de voetgangers; de zwaksten onder de weggebruikers moeten over deze passages extra beschermd worden omwille van de smalle overgangen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET LOT VAN WALTER

OSCILLEREND TOERISME

KRIJSENDE PARDELAS

spot_img