vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (133)

KORTE BERICHTEN (133)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Icod de los Viños smijt al zijn gewicht in de schaal om bezoekende toeristen naar de gemeente te lokken; de gemeentelijke overheid heeft een overeenkomst gemaakt met een invloedrijke en prestigieuze multinational om cruisetoeristen naar de drakenboomgemeente te brengen.

** Playa del Duque wordt op 26 oktober 2017 omgetoverd in één grote catwalk; 18 nationale en internationale modehuizen hebben hun medewerking verleend aan dit groots modeshowgebeuren waarop vooral strand- bad- en avondkledij zal geshowd worden.

**De gemeente Arona heeft binnen zijn administratie een nieuwe dienstverlening opgezet in samenwerking met de universiteit van La Laguna; het betreft een geschillencommissie die kan optreden bij burenruzies, klachten over hygiëne en volksgezondheid, familieproblemen, openbare ongemakken en geluidsoverlast.

** De opening van de nieuwe Starbuckuitbating heeft meteen gezorgd voor een daverend succes; de gekende koffieshop opende zijn deuren om 11.30 uur en een uur later stonden de mensen rijendik aan te schuiven voor een heerlijk ruikende en vooral een professioneel opgediende koffie.

** Een aardbeving met 4 op de schaal van Richter heeft het zuiden van Tenerife doen ontwaken uit haar slaap om 06.38 uur; alhoewel de schok werd geregistreerd op 25 kilometer diepte hebben de inwoners uit de locaties Las Zocas en Las Chafiras (San Miguel de Abona), Los Cristianos, Palm-Mar, Valle San Lorenzo, El Fraile, La Camella, Costa del Silencio, Cabo Blanco en Buzanada (Arona), Guía de Isora, Granadilla en Adeje deze schok gevoeld.

** De problemen met het afvalwater op Tenerife zijn nog niet helemaal opgelost maar worden op korte en middellange termijn grondig aangepakt door de eilandregering; de waterzuiveringscentrale in Santa Cruz verwerkt op vandaag al het residentieel afvalwater van La Laguna en dat is reeds een stap in de goede richting.

** De nieuwe affiche voor het carnavalsgebeuren in 2018 werd gekozen onder tien eerder geselecteerde werken; de internetstemming heeft Nareme Melián Mahugo tot winnaar gekozen met 24,2% van de in totaal 10.452 uitgebrachte stemmen.

** De voorstelling van een nieuwe wagen wordt altijd massaal in de pers aangekondigd en daar hoort steevast een verleidelijk mooi filmpje bij; ook voor de nieuwe E-Pace van Jaguar was dat het geval en hiervoor werden de opnames ingeblikt in Garachico, Puerto de la Cruz en Punta de Teno.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

WIJ ZIJN DE PINEUT

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

‘S LANDS WIJS

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

WATERONTZILLTING OP TENERIFE

BUSSEN OP TENERIFE

VALLENDE STERREN