maandag, maart 4, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (132)
spot_img

KORTE BERICHTEN (132)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De Teide en de omliggende gebieden zijn nu ook experimentele gebieden die als laboratorium gebruikt worden voor maan- en andere ruimtewagentjes; het gebied dat perfect kan doorgaan als maanlandschap wordt gebruikt door het Europees ruimte-agentschap ESA om de technologie van deze futuristische voertuigen te verbeteren.

** Guía de Isora staat aan de klaagmuur van de eilandregering omwille van het uitblijven van reinigings- en onderhoudswerken op de snelweg TF-1 tussen Adeje en Santiago del Teide; er wordt voornamelijk gefocust op de verkeerswisselaar in Fonsalía die na de aanleg ervan onaangeroerd bleef liggen.

** De tweede uitbating van Starbucks op Tenerife is binnenkort een feit; de koffieshop is ondergebracht in het winkelcentrum El Corte Inglés aan de Avenida Tres de Mayo in Santa Cruz en volgt de eerste Starbucks op die gelegen is in het zuiden, namelijk in het commercieel centrum Siam Mall in Adeje.

** De nieuwste editie Plenilunio dat doorging in Santa Cruz heeft de hele binnenstad in haar greep gehouden; daarom besliste de gemeentelijke overheid om de drukke verkeersader over de Calle Méndez Núñez te sluiten en het verkeer via alternatieve wegen om te leiden.

** Het katholieke EWTN (Eternal World Television Netwerk) heeft Tenerife uitgekozen om haar Spaanstalige uitzendingen de ether in te sturen; het zuiden van Tenerife wordt straks de nieuwe tv-locatie, Arona of Adeje, dat wordt later nog beslist.

** De populaire zeezwembaden Caletón in Garachico zullen ook in de zomer 2018 als zwemplaatsen worden toegelaten; deze wondermooie waterpretlocaties zijn enorm populair bij de toeristen en residenten en worden voornamelijk gebruikt om de natuurlijke zeestroming aan den lijve te ondervinden.

** De gemeente Santiago del Teide zal meer budget uittrekken voor de modificaties aan de Paseo de La Hondura; de kosten aan deze wondermooie kustwandelweg zullen € 305.000 bedragen, daar waar er eerder maar € 185.000 was voorzien.

** Zwemmen er nu ook dolfijnen in de haven van Santa Cruz? Normaal niet, maar een exemplaar heeft in het ruime sop het noorden verloren en is op deze manier in een niet-gebruikelijk habitat terechtgekomen terwijl de havenautoriteiten een botsing tussen schepen en dolfijn probeerden te voorkomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

LENTE OP HET EILAND

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGTUIGPANNE

SLECHTE WEGEN

spot_img