dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (131)
spot_img

KORTE BERICHTEN (131)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De gemeente Arona is overgegaan tot de inventarisering van de wandellocaties op haar grondgebied en komt daarbij aan een totaal van 99 korte of langere voetgangerspassages; de laatste update gebeurde 10 jaar geleden en zo ontsnapten bepaalde locaties aan onderhoud en reiniging.

** Het ministerie van volksgezondheid kan geen datum plakken op de volledige afwerking van het ‘hospital del sur’ El Mojon; te complex is de uitleg en als je het korte verleden erbij neemt, dan weet je dat de realisatie tot dusver ook in een aantal fases is verlopen.

** Het nieuwe hotel La Chipira in Puerto de la Cruz zal in gebruik genomen worden in 2019; het vijf sterren tellend hotel dat door Duitse investeerders op poten wordt gezet zal 161 suites tellen op 20.000 m² en zal ruim € 22 miljoen kosten.

** Het drakenboompark heeft er een nieuw commercieel akkoord opzitten om deze site opnieuw als bezoekerscentrum te revitaliseren; het akkoord dat nieuw leven moet blazen in het Parque del Drago werd getekend tussen de gemeentelijke uitbater Icodtesa en Lonten Tours, een overkoepelend orgaan die alle ticketverkopers verenigt.

** Afur, de Mechelse scheper die onlangs bij Unipol (Unidad de Intervención Policial) werd ingezet voor drugsbestrijding heeft nu zijn eigen blog; in zijn El diario de Afur k9 stelt de hond zich voor als een Belgische rashond maar geboren in Malaga.

** Volcano Teide komt aandraven met een uniek maar ook gewaagd project dat zal plaatsvinden op de Teide; het bestaande event Atardecer y Estrellas wordt uitgebreid met een cocktail dinner die samengesteld en gepresenteerd wordt door niemand minder dan superchef Erlantz Gorostiza van het befaamde M.B. Ritz Carlton Abama die over twee Michelinsterren beschikt.

** De luchthaven Los Rodeos heeft een rampenscenario achter de rug die heel wat inwoners ongerust heeft gemaakt omdat deze oefening onvoldoende werd aangekondigd; alles stond in rep en roer door de aanstormende hulpdiensten die deel uitmaakten van deze oefening die verder al bij al vlot en bevredigend is verlopen.

** De haven van Santa Cruz zal voor de tweede keer het decor zijn voor de beurs Festival Santacruceros; in zijn openingsbetoog had burgemeester José Manuel Bermúdez het over een haven voor alles en iedereen, waarmee hij duidde op de diversiteit en de mogelijkheden die de haven te bieden heeft.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIET TE VATTEN

GOEDKOPE VERZENDINGEN

TENERIFE WANDELPARADIJS

spot_img