donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (129)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (129)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** La Laguna vierde zijn 410de verjaardag met diverse feestvieringen, een stoet en uiteraard ook een godsdienstige plechtigheid; op 14 september 1607 verklaarden Los Señores de Justicia van het eiland deze dag als symbool voor de Christuswonderen die zich voordeden en op deze manier ontstonden de feesten ter gelegenheid van de Heilige Franciscus, die symbool staat voor de oprichting van La Laguna.

** De saneringswerken in El Fraile beginnen uiteindelijk in 2018; deze infrastructuurwerken zullen uitgevoerd worden in verschillende fasen zodat de ongemakkelijkheden voor de ruim 10.000 inwoners zich niet zouden opstapelen.

** Het herasfalteren van de TF-5 tussen Los Realejos en Los Rodeos zal een kostenplaatje met zich meedragen van € 7.476.105; dit is bijna gelijk aan de prijs van de renovatie van de TF-1 tussen de luchthaven Reina Sofia en Fañabe die € 8 miljoen heeft gekost.

** Het gemeentebestuur van Arona heeft een nieuw project in de steigers gezet om het drukke verkeer in de nabijheid van de scholen te weren; in plaats van de leerlingen aan de schoolpoort af te zetten moeten de ouders nu naar een bepaald afspraakpunt van waaruit de kinderen onder begeleiding te voet naar school gaan.

** Santa Cruz de Tenerife wil de wilde kattenkolonies in zijn gemeente in kaart brengen en vraagt de bevolking daarbij om hulp; aantallen, locaties en foto’s van de poezen worden verzameld om een realistisch beeld te krijgen van de steeds maar groter wordende kattenpopulatie om daarna maatregelen te kunnen treffen om het poezenbestand onder controle te houden.

** Het platform Pro-Hospital Público del Sur vraagt uitleg aan de minister van volksgezondheid waarom de werken aan het hospitaal op El Mojón zo lang uitlopen; als dit tempo van opbouwen wordt aangehouden zal de totale realisatie 20 jaar duren, en dat is volgens dit platform onaanvaardbaar.

** De eilandregering heeft bijna 10 miljoen euro vrijgemaakt om de eerste fase van de uitbreidingswerken aan het waterzuiveringsstation in Güímar uit te voeren; op deze manier zal alle afvalwater uit Candelaria, Arafo en Güímar gezuiverd kunnen worden.

** Vrouwen ouder dan 25 jaar met een lage opleiding zijn het type van werklozen die veelvuldig voorkomt in het zuiden van Tenerife; het is duidelijk geworden dat scholing en opleiding in een specifieke richting meer werkkansen biedt en daarom wordt stevig ingezet op specialisaties in het voortgezet volwassenenonderwijs.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

HELDEN VAN EL SAUZAL

BEDREIGDE VISSOORTEN

SEB LEESON LEGAL GROUP