dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (128)
spot_img

KORTE BERICHTEN (128)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Het gemeentebestuur van La Laguna overweegt de aanleg van vier nieuwe hondenparken binnen zijn gemeente; de huisdieren kunnen binnenkort uit wandelen genomen worden naar nieuwe aan te leggen gedeelten binnen de bestaande parken El Polvorín, Las Torres de Taco, San Miguel de Chimisay en het centraal gelegen park La Vega.

** De eilandregering gaat op zoek naar € 3,7 miljoen om de grootste afvalberg op Tenerife nog groter te maken; er wordt niet alleen nieuwe stortgrond bijgemaakt, ook nieuwe infrastructuur waar nog meer gerecycleerd kan worden is in dit investeringsprogramma voorzien.

** Puerto de la Cruz legt in de maand augustus 2017 de beste papieren voor inzake werkgelegenheid op het eiland; er zijn in deze maand 3.321 werklozen minder geteld dan de vorige maand en dat cijfer staat voor 1.903 vrouwen en 1.418 mannen die de weg naar de arbeidsmarkt hebben gevonden.

** De haven van Santa Cruz ziet met lede ogen aan hoe het containerschip Maersk Guayaquil voor de allerlaatste keer vertrekt; het schip met gigantische afmetingen komt er niet meer terug na meer dan 1.000 aanmeringen omdat de diepgang en het havenverkeer de komst en het vertrek van het schip hinderen.

** De eilandregering heeft 12 kilometer wandelroutes toegevoegd aan het reeds bestaande wandelnetwerk in het natuurpark Parque Nacional del Teide en daarmee zijn er drie nieuwe ‘senderos’ toegankelijk voor het talrijke wandelpubliek; geen enkel pad kruist een rijweg en kan dus volledig en veilig afgehaspeld worden zonder gemotoriseerd verkeer tegen te komen.

** Het strand Playa Leocadio Machado in El Médano werd opnieuw gesloten voor alle zwem- en waterplezier; niet de micro-algen, maar de E-colibacterie werd er gedetecteerd in een minimale hoeveelheid van 550 kve (kolonievormende eenheid) waarbij de maximumgrens van 500 kve duidelijk werd overschreden.

** Zestig jongeren hebben de laatste week van de grote vakantie gratis doorgebracht op Camping Nauta in Arona; deze meisjes en jongens zijn oncologiepatiënten en werden door de Canarische regering samengebracht om ze een ontspannen eindweek aan te bieden.

** Twaalf Tenerfiaanse gemeenten hebben samen € 3 miljoen verloren door slecht werkende waterleidingen en lekkages als gevolg; de gemeenten Buenavista, El Tanque, La Guancha, Los Silos, Garachico, San Juan de la Rambla, Santa Úrsula, La Victoria, La Matanza, El Rosario, Fasnia en Vilaflor hebben zich nu verenigd om samen het waterlekprobleem op te lossen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

HOPELOOS VERLIEFD

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

BOFFEN EN BLAZEN…

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

ANDERE GEWOONTES

CRUISETOERISTEN

spot_img