dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (127)

KORTE BERICHTEN (127)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers in acht samengestelde zinnen. 

** Marc Olbrechts heeft deelgenomen aan de wedstrijd waarbij een nieuwe affiche voor het Carnaval 2017 in Santa Cruz wordt gezocht; van de 42 inzendingen werden er tien werken geselecteerd door een vakjury en daarbij is ook het ontwerp van deze Vlaamse kunstenaar met de titel Fantasía con la Murha Josephine B. gekozen.
Stemmen op Marc zijn ontwerp kan HIER.

** Er werd gestart met de opkuis van de Cueva de Bencomo in La Orotava; deze grot die reeds decennia lang gebruikt wordt als schuiloord voor geiten- en schapenkuddes ziet er niet uit en zal geherwaardeerd worden als archeologisch patrimonium waar ooit Mencey Bencomo verbleef.

** Het stadsbestuur van Santa Cruz gaat er met een harde borstel door en probeert met hoge boetes de hondendrollen uit de straten, pleinen en parken te weren; wie niet horen wil, moet voelen is het devies en daardoor kunnen de boetes oplopen tot € 1.500 per ‘stront’.

** De toegang tot de Punta de Teno via de TF-445 werd herbekeken en daardoor zijn er veranderingen gekomen in de vrije toegangsuren; van donderdag tot zondagavond van 09.00 tot 20.00 uur kom je er met eigen vervoer niet meer in en moet je de georganiseerde bussen nemen om dit mooie stukje Tenerife te verkennen.

** Op en rond de Teide is er heel veel verkeer en dat bewijst de hoge populariteit van het Parque Nacional del Teide; in 2016 hebben 4.079.823 personen de weg genomen naar Tenerife’s drukst bezochte plaats en als gevolg staat deze locatie op nummer één van Spanje’s nationale parken.

** Op de Feria del Pescado in Arona werd een stoofpotje ‘in het groot’ klaargemaakt die gratis werd bedeeld aan 1.500 personen; 400 kg aardappelen, 10 kg calamares, 200 liter visbouillon, 5 kg look en 10 persilbundels werden gebruikt door 30 koks om in aanmerking te komen voor een record.

** Paranda Chasnera en María Mérida hebben het Sansoféfestival 2017 in El Médano waardig afgesloten; dit twee maanden durende zomerfestival heeft heel veel succes gehad door de talrijke en druk bijgewoonde culturele, folkloristische en traditionele activiteiten en optredens.

** Drie jaar na datum is men eindelijk begonnen aan de afbouw van de illegaal gebouwde ‘mamotreto’ op het strand Las Teresitas; de eerste fase bestaat er in alle achtergebleven residu uit het gebouw te verwijderen en het totale kostenplaatje om te voldoen aan de rechterlijke uitspraak zal uiteindelijk € 423.999 bedragen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GEVLEUGELDE WOORDEN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES