dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (126)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (126)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Na alle heisa over micro-algen en de roddels over de vervuiling van het zeewater door fecaliën komt de gemeente Adeje met uitleg: de burgemeester verklaart dat alle afvalwater en dito residu in zijn gemeente opgevangen en afgeleid wordt naar twee zuiveringsstations en dat er vanuit de gemeente geen lozingen in de oceaan gedaan worden.

** De overheid heeft alle politieke moed bij elkaar geraapt en heeft beslist om het Plan Hidrológico de Tenerife van 2016 bij te werken met als doel alle afvalwater te verzamelen en te behandelen in de diverse waterzuiveringsstations; daarbij is een bedrag gemoeid van € 216 miljoen en dit moet ervoor zorgen dat geen druppel vuil water vanaf 2023 de oceaan instroomt.

** Alle wandelwegen of ‘senderos’ op de flanken van het hooggebergte worden onder handen genomen om de veiligheid en de toegankelijkheid te verbeteren; het plan kost 201.766 euro en zal de kwaliteit voor de jaarlijks 755.000 bezoekende wandelaars (of 15,6% van het bezoekend toerisme op Tenerife) aanzienlijk verhogen.

** De verantwoordelijken van het Nationaal park Teide zullen twee meteostations bijplaatsen op 2.700 en op 3.200 meter hoogte; twee nieuwe meetunits zullen vanaf de maand november 2017 een beter overzicht moeten geven op de veranderende weersevolutie door elke tien minuten de meteostand van zaken online door te geven aan het meteorologisch instituut op het eiland.

** Het zeilfregat Libertad van de Argentijnse marine is afgemeerd in Santa Cruz; het meer dan vijftig jaar oude schip heeft de trans-Atlantische overtocht van 2.058 zeemijl (3.811 km) afgehaspeld in acht dagen en twaalf uur, wat meteen het wereldrecord is op deze oversteek voor dit type zeilschepen.

** Puerto de La Cruz zal straks haar beste kant laten zien in de zomercarnavalparade die doorgaat op 15, 16 en 17 september 2017; op de Avenida de Colón, el Paseo San Telmo en op de Plaza de Europa zullen een veertigtal carnavaleske verenigingen en groeperingen een voorsmaakje geven van hoe het carnavalsgebeuren er in de noordelijke gemeente in 2018 zal uitzien.

** De gemeente Adeje voorziet meer redders op de stranden van zijn gemeente; hun aantal wordt verhoogd van 15 naar 22 omdat de reddingsdiensten 365 dagen per jaar actief zijn en alle dagen van 10.00 tot 18.45 uur ingezet worden om de veiligheid van de zwemmende toeristen en residenten te verzekeren.

** Oktoberfest op Tenerife, je moet het maar meemaken; 3 dagen lang Duitse feesten met Oberbayernmuziek, bier en worst als thema waar elk jaar duizenden Duitse en andere toeristen en residenten op afkomen vindt plaats in Puerto de La Cruz op 1, 2 en 3 september 2017.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP