woensdag, april 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (125)
spot_img

KORTE BERICHTEN (125)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 ** De eilandregering is gestart met het floraplan waarbij de natuur moet ‘opgeschoond’ worden en waarvoor meer dan 700.000 euro werd voorzien voor de eerste fase ervan; op 92 hectare natuurreservaat wordt er afval geruimd en worden invasieve planten en struiken verwijderd.

** Na de vreselijke aanslag in Barcelona worden de veiligheidsmaatregelen voor toeristen en residenten in Santa Cruz nu ook verscherpt; op drukbezochte plaatsen en in winkelstraten staat er meer politie die de openbare orde moet controleren en beveiligen.

** De economie op het eiland trekt verder aan en dat bewijst de overheid met keiharde cijfers; het laatste jaar zijn er 697 bedrijven en handelszaken bijgekomen en is er een afname van de werkloosheid met 5,02% waardoor er nog 21,8% van de actieve bevolking op zoek is naar een gepaste job.

** De vissers uit Las Galletas eisen een eigen infrastructuur om hun producten officieel te laten registreren en aan de man te kunnen brengen; op dit moment moeten zij aangifte doen van hun vangsten in de Cofradías van Tajao of van Los Abrigos en dit leidt tot tijd- en kwaliteitsverlies.

** Er komt een nieuwe land- en tuinbouwmarkt in Valle San Lorenzo; op 14 oktober 2017 start deze boerenmarkt die vanaf deze datum elke zaterdag en zondag van 08.00 tot 14.00 uur verse en lokale producten aan de man zal brengen.

** Sedert 1925, toen de lokale vissers enkele vuurpijlen de lucht injaagden, wordt in Alcalá de feestdag van 15 augustus steeds afgesloten met een vuurwerkfestival; 373 kilogram pyrotechnisch materiaal werd gedurende een twintig minuten durend licht- en knalspektakel afgeschoten waarbij duizenden toeschouwers werden verwend met een adembenemend schouwspel.

** Ook in Candelaria staat 15 augustus hoog in het vaandel; 170.000 bezoekers en bedevaarders hebben zich verzameld, de meesten in mago- en magakledij, om de patrones van het eiland te vereren en hierbij werden door de hulpdiensten 151 interventies uitgevoerd.

** De waterhuishouding op het eiland wordt gedirigeerd door 1.520 ondergrondse galerijen en waterreservoirs waarvan 41% dient om drinkwater tot aan onze waterkraan te brengen; de waterleiding die daar boven is aangesloten brengt jaarlijks een gemiddelde van 148,85 miljard liter drinkbaar water naar beneden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ORKA MORGAN

spot_img