vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (124)

KORTE BERICHTEN (124)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Er wordt nogal geroddeld op deze wereld en dat feit heeft de gemeente Arona gedwongen om een persmededeling rond te sturen: er werd gezegd dat het water in de omgeving van Las Galletas vervuild was met fecaal water, maar na laboratorisch onderzoek bleek de verontreiniging te komen van een nabijgelegen urbanisatie die vervuild zwembadwater ongezuiverd in de oceaan heeft laten lopen.

** De feestelijkheden rond de heiligenviering van de patrones van Tenerife in Candelaria krijgen op 15 augustus een historisch tintje; in de kathedraal wordt een Guanche-ceremonie uitgebeeld die de 1.000 aanwezige gelovigen de tijd en de tradities van hun voorvaderen moet laten herleven.

** De overheid heeft bij monde van de minister van volksgezondheid verklaart dat de algenvorming geen gevaar betekent voor mensen die in zee gaan zwemmen omdat dit niet het resultaat is van het lozen van ongezuiverd afvalwater maar namelijk door een natuurlijk proces in gang werd gezet; de overheid veroordeelt de roddel (weeral …!) die werd verspreid door de sociale media en door de sensatiebladen.

** Het gemeentebestuur van Santa Cruz geeft eindelijk het goede ecologische voorbeeld; het heeft 6 hybridevoertuigen aangekocht om het voertuigenpark te vernieuwen en er staan nog eens 17 dergelijke personenwagens op het aankoopprogramma die binnen de twee jaar het mobiele park moeten ver’schonen’.

** Het zomerverlof werkt aanstekelijk en iedereen moet de deur uit, maar verlofgangers mogen zich niet zomaar overal neerplanten; de politionele diensten hebben op het eiland 30 (wild)kampeerplaatsen ontruimd waaronder dit op Playa de las Burras, in de omgeving van Punta Negra in Las Galletas (Arona), waar 40 kampeerders werden ontzet.

** De huidige dagelijkse CO²-uitstoot die vrijkomt vanaf de noordoostelijke bergrug Tenerife Vieja bedraagt 397 ton; deze 72 vierkante kilometer grote oppervlakte verspreid onzichtbaar en onhoorbaar koolstofdioxide in de atmosfeer en dit is dus meer dan de 189 ton die dagelijks werd gemeten in de periode 2009-2014.

** De brandweer op het eiland vraagt met aandrang om de richtlijnen tot het reduceren van bos- en heidebranden strikt na te leven gedurende het risicovolle brandseizoen; aanleiding zijn de cijfers uit het jaar 2016 waarin stond dat het in juli 1.763, en in augustus 1.748 maal heeft gebrand.

** De noordelijke luchthaven Los Rodeos heeft het Europees Certificaat inzake veiligheid mogen ontvangen dat gedefinieerd staat in de richtlijn EU 139/2014; dit omvat de veiligheid in verband met de personeelswerking, de infrastructuur, de technisch operationele en vliegtechnische normen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES