maandag, juli 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (123)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (123)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De grote plaats in El Médano was het decor voor een hommage aan oude autochtone sporten binnen de organisatie Ichasaua 2017; de lucha canaria, het stokvechten, het paalvechten, het opheffen van zware stenen en van een handploeg waren de hoofdvertolkers van dit folkloristisch feest pur sang.

** Niets aan de hand wanneer je een bruine smurrie op de oceaan of op het strandwater ziet drijven; het stof dat vanaf de Westelijke Sahara is overgewaaid met de vorige calima en dat rijk was aan fijne metaaldeeltjes heeft, samen met de hoge temperaturen, gezorgd voor een perfecte cocktail om micro-algen aan te maken.

**Het Minimal Summer Festival dat in Porís de Abona is doorgegaan heeft 40.000 aanwezigen gelokt; dit muzikaal gebeuren heeft de liefhebbers van electro- en latinomuziek bekoord en de lokale overheid weet niet hoe te handelen met een festival dat uit haar voegen springt.

** De verkeerssaturatie in de hoofdstad Santa Cruz is reeds lange tijd bereikt en toch slaagt het gemeentebestuur er niet in om orde te scheppen in deze vreselijke chaos; een voorstel om de snelheid binnen het centrum te laten dalen om het fietsverkeer veiliger te laten verlopen is alvast een stap in de goede richting.

** Drie leerlingen van de Arquitetura Técnica van de universiteit van La Laguna hebben de plannen getekend voor de bouw van een energiezuinig en efficiënt gebouw dat zal opgetrokken worden in de avenida principal in Palm-Mar; een 165 vierkante meter groot gebouw zal deels onder de grond gebouwd worden en zal onderdak geven aan een vergaderzaal, een tentoonstellingsruimte, gebruiksruimtes voor de gemeente Arona en buiten zal er een fitnesspark aangelegd worden.

** De wijde omgeving rond de Teide heeft opnieuw een record op haar naam staan; in 2016 heeft het Parque Nacionál del Teide 4.079.823 bezoeker ontvangen uit 44 landen; 27,2% onder hen waren Spanjaarden, gevolgd door de Britten (12,6%), de Duitsers (12,2%), de Fransen (8,8%), de Russen (8,7%) en de Italianen (6,4%).

** Er ligt een nieuw plan op tafel om het verkeersinfarct en de chaos op de twee ronde punten in Las Chafiras weg te werken; het kostenplaatje van 32 miljoen euro omvat de bouw van een nieuwe grote rotonde met drie baanvakken over de snelweg heen om de dagelijks voorbijkomende 75.000 wagens vlot te laten doorstromen.

** Negen op de tien van de vrouwen die in 15 clubs, in 2 chalets, in een twintigtal privéhuizen, in 6 massagesalons en op 2 openbare plaatsen in Arona hun diensten aanbieden zijn van buitenlandse origine; gelukkig is de trend die in de jaren ’90 bestond uit het aanbieden van drugs niet meer in gebruik, nu bieden zij enkel nog hun lichaam aan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TENERIFE VOOR KINDEREN

ELEKTRISCHE AUTO HUREN

VIA ANNEMIE

SEB LEESON LEGAL GROUP