woensdag, april 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (122)
spot_img

KORTE BERICHTEN (122)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Opnieuw heeft de algenplaag toegeslagen in een aantal zwemwateren op Tenerife die vermoedelijk te wijten is aan het sterke zonlicht; op playa de Valleseco werd er een zwemverbod uitgevaardigd, op playa de Las Teresitas werd de oranje vlag gehesen en werd de Náutico Club gesloten.

** De eilandregering onderzoekt de mogelijkheid om een reguliere busdienst in te leggen naar een aantal toeristische trekpleisters naar analogie van de reeds bestaande buslijn naar Punta de Teno vanaf Buenavista del Norte; deze milieuvriendelijke maatregel zou ook kunnen genomen worden om een rit naar Masca aan te bieden en als dusdanig het private autogebruik naar deze populaire bestemming in te dijken.

** De wandelpromenade langs het strand van Las Vistas in Los Cristianos is een van de drukste voetgangersgebieden in het zuiden van Tenerife en krijgt een facelift; dit schitterend icoon op de kroon van deelgemeente Los Cristianos moet door de volledige renovatie een nieuw esthetisch licht werpen op een locatie die door menig bezoeker wordt gebruikt.

** De gemeente Granadilla heeft opdracht gegeven aan Civilport Ingenieros y Servicios Subacuáticos Profesionales om de afbakeningen in El Médano te realiseren; de 127.757 euro kostende operatie zal de zones waarin kitesurfen en plankzeilen wordt beoefend scheiden van de zwemzones en de plaatsen waar de peddelsporten worden beoefend.

** De gemeente Arona start een sensibiliseringsactie omtrent afval die op de stranden wordt achtergelaten; het kost de gemeentelijke overheid, en dus ook de belastingbetaler, handenvol geld om de strandtroep op te ruimen en de actie zal ongetwijfeld minder zwerfvuil in de oceaan doen belanden.

** Er werd een klacht ingediend tegen onbekenden voor het maken van een aantal bijzonder opmerkelijke en mysterieuze stenen spiraalringen in het Parque Nacionál del Teide ter hoogte van Llano de Ucanca; er staan op Tenerife strenge straffen op herschikkingen van het landschap.

** De 220ste verjaardag van de Gesta of de veldslag waarbij Nelson verslagen werd in 1797 werd oorverdovend herdacht; het gevecht werd opnieuw ten tonele gebracht, inclusief de kanonschoten en het geweervuur, onder groot jolijt van de duizenden toeschouwers die waren toegestroomd om dit spektakel te aanschouwen.

** Een grapje van twee miljoen euro is de teneur bij de inwoners van Arico als ze het hebben over de bouwwerken tussen het gemeentehuis en de parochiekerk; het kostenplaatje loopt behoorlijk uit de hand door het ondoordacht plannen en door de verschillende bouwstops die de werken reeds 18 maanden in haar greep houdt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

VERDRINKINGEN

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HARPOENEREN OP ZEE

TEIDE AFGESLOTEN

spot_img