zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (121)

KORTE BERICHTEN (121)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Het nieuwe hospitaal op El Mojón in Los Cristianos heeft bijzonder goed gedijt in de eerste vijf maanden van 2017 met 49.294 consultaties aan gespecialiseerde medische diensten; voor 23.178 personen was het de eerste keer dat ze naar de kliniek kwamen, 23.116 mensen waren reeds eerder in het gebouw voor een consultatie of een ingreep waarbij 4.087 ziekbeddagen werden geteld.

** De gemeenten Adeje, Guía de Isora en Santiago del Teide raden baden en zwemmen af in de kustwateren die aan hun gemeente grenzen; de massale aangroei en aanwezigheid van micro-algen in het water kunnen zorgen voor toxische en inflammatoire reacties bij contact en/of inademing.

** De bouwplannen in La Caleta (Adeje) van een gekende Belgische bouwpromotor nemen monsterlijk grote vormen aan; met het op stapel staande hotelproject van € 140 miljoen wordt er gemikt op de constructie van 603 wooneenheden, 25 villas, 55 privézwembaden en zes restaurants.

** Candelaria maakt zich op voor de ontvangst van 150.000 gelovigen voor het feest van Nuestra Señora de Candelaria, tevens de patroonheilige van Tenerife; van zondag 13 tot en met dinsdag 15 augustus zullen bedevaarders dit oord met een bezoek vereren en daardoor worden alle veiligheidsdiensten op scherp gezet.

** Tweeduizend computerschermen hebben zes dagen lang, 24 op 24 uur, de TLP LAN Party in Santa Cruz belicht; 50.000 bezoekers hebben zich kunnen vergapen aan de games van de 2.000 deelnemers op ’s werelds grootste computerspelletjesbeurs.

** 220 jaar geleden, op 25 juli, vond op Tenerife de Gesta plaats; deze veldslag werd in 1797 uitgevochten tussen de Britse armada onder leiding van Admiraal Nelson en het Canarische landleger onder het kundige bevel van strateeg Generaal Gutiérrez en werd beslecht in het voordeel van de Tinerfeños.

** Arona krijgt 8 nieuwe apotheken binnen de grenzen van haar gemeente; de ‘farmacias’ staan, of komen in Valle San Lorenzo, Cabo Blanco, Las Rosas, Guargacho, Guaza, Parque de la Reina, Palm-Mar en Los Cristianos en op deze manier is er een apotheek voor elke 2.800 inwoners.

** Chayofa krijgt hetzelfde stiefmoederlijke laken over zich heen zoals ook Palm-Mar voorheen en Costa del Silencio (nu nog steeds) over zich kregen; de deelgemeente van Arona met 2.039 inwoners ziet er verloederd uit, vooral de wegeninfrastructuur is in erbarmelijke staat en dit is niet bevorderlijk voor de veiligheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES