donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (120)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (120)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Onderbrekingen van de waterbevoorrading speelt de inwoners van Vilaflor reeds een maand parten; iedere nacht gaat in de deelgemeenten La Escalona, Ifonche en Jama de hoofdkraan dicht van 23.00 tot 06.00 uur om reden van verschillende lekken die moeten worden gedicht en waarvoor nóg een maand gerekend wordt.

** Door een toevalligheid heeft duiker José Ramón Siverio een gezonken schip uit 1862 teruggevonden voor de kust van Güímar; de vracht bestond uit ‘chasnera’-stenen en tegels die gemaakt zijn uit een vulkanisch gesteente met een lichte kleur die vervoerd moesten worden van El Médano naar Santa Cruz.

** De grote zaal van het Palacio de Congresos in Santa Cruz is helemaal klaargemaakt om de beurs Tenerife Lan Party te laten doorgaan van 18 tot 23 juni 2017; de grootste beurs in zijn soort, op 20.000 m², waarin de virtuele spelletjes gedurende 6 dagen op het internet zullen gezwierd worden.

** Opnieuw heeft het weer roet in het eten gegooid tijdens het vliegverkeer van en naar Los Rodeos, de luchthaven in het noorden van Tenerife; 25 van de voorziene 170 vluchten werden door nevel en mist gedwongen om verdaagd of omgeleid te worden, wat natuurlijk een grote invloed heeft gehad op het humeur van de reizende toeristen.

** De toeristische sector heeft de werkgelegenheid van het eerste semester 2017 bekend gemaakt en heeft de cijfers op het internet gegooid; in vergelijking met dezelfde periode in 2016 zijn er 9,3% meer arbeidscontracten in de horecasector afgesloten, wat resulteert in 55.055 (of 3.998 meer) arbeidsplaatsen.

** Door de aanhoudende droogte en de temperaturen die straks de hoogte ingejaagd worden heeft de eilandregering maatregelen afgekondigd die bos- en struikbranden moeten inperken; open vuren worden verboden, evenals het afsteken van vuurwerk en het gebruik van mechanisch aangedreven werktuigen.

** Drie miljoen euro is het bedrag dat vrijgemaakt wordt voor verbeteringswerken aan de TF-5 in San Benito en de TF-1 in Armeñime, waar een rotonde zal worden aangelegd om het verkeer naar de snelweg af te leiden; daarnaast is er ook geld voorzien om een derde rijstrook aan te leggen op de TF-1 naar Guamasa.

** Er werd deze week ook verbod gelegd op het baden aan de stranden Martiánez in Puerto de La Cruz door de aanwezigheid van gevaarlijke microbiologische organismen in het strand- en zeewater; dit is het vierde geval van zwemverbod na deze aan de stranden van Las Teresitas, van Las Galletas en van Costa Adeje, eerder dit jaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

VIRUSSEN OP TENERIFE

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP