zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (119)
spot_img

KORTE BERICHTEN (119)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De voorzitter van Nueva Canarias, Román Rodrígez, waarschuwt voor de gevaren van ‘goedkoop’ toerisme in het zuiden van Tenerife; na de recessie is er momenteel een hoogconjunctuur die blijvend moet ondersteund worden in zowel kwalitatieve werkgelegenheid als in mobiliteit en hotelinfrastructuur.

** De wandelroute ‘Camino del Hermano Pedro’ wordt binnenkort toegevoegd aan het cultureel erfgoed van Tenerife; de 28 kilometer lange weg die Hermano Pedro jaarlijks gebruikte om met zijn schapenkudde af te zakken van Vilaflor naar de barranco El Saltadero in El Médano wordt door het parlement voorgesteld om als historisch patrimonium te bewaren.

** De zomerperiode heeft voor nogal wat overlast gezorgd op kustplaatsen die werden ingenomen door mobiel toerisme; vooral Abades (Arico) werd overspoeld door kampeerders die met campers, tenten en caravans terreinen claimden in beschermd natuurgebied om er voor een korte of langere termijn te verblijven.

** De bloemenhorloge in Santa Cruz bezorgt de gemeentelijke overheid nogal wat financiële kopzorgen; het kunstwerk dat sedert 1938 in een botanische tuin staat laat het regelmatig afweten en iedere herstelling kost handenvol geld (tussen € 2.500 en € 6.500), soms moeten er voor herstelling zelfs onderdelen opgestuurd worden naar Zwitserland.

** Als er geld moet vrijgemaakt worden in het ‘Plan de Modernización, Mejora y complentación de la calidad turística’ moet het voorzien worden voor de toeristische regio’s Puerto de la Cruz, Callao Salvaje, Playa Paraíso en Costa del Silencio (TenBel); dit kadert in de derde projectafhandeling voor een algemene opwaardering van deze gebieden.

** In september 2017 zal de haven van Santa Cruz als uitvalsbasis gebruikt worden door zes nieuwe rederijen; dit impliceert dat de Tenerfiaanse hoofdstad als vertrek- en aankomstplek wordt aangeduid om jaarlijks tweehonderdduizend cruisepassagiers te laten inschepen die hun vakantie grotendeels op de oceaan zullen doorbrengen.

** Tenerife krijgt deze zomer 18 nieuwe vliegverbindingen; binnen Spanje zijn dat Bilbao (Norwegian), Asturias (Vueling) en Vitoria (Ryanair) vanaf Tenerife Sur en Alicante (Evelop) vanaf Tenerife Norte, de veertien andere verbindingen met Tenerife Sur zijn Düsseldorf, Stockholm en Rome (Norwegian), Newcastle en Frankfurt (Ryanair), Birmingham en Londen Stansted (Jet2.com), Rijsel en Brno (Travel Service), Nantes (Vueling), Boekarest (Wizz Air Hungary), Neurenberg (Germania), Marseille (Tuifly) en Hamburg (Niki).

** De Canarische Eilanden staan aan de kop van toeristische bestemmingen binnen de Europese Unie met 94 miljoen overnachtingen in 2015; Catalonië (met 75,5 miljoen), de Balearen (met 62,2 miljoen) en Andalusië (met 61,4 miljoen) staan ook in de top tien.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img