dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (118)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (118)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Na de talrijke contaminaties op de stranden door een E-colivirus en andere bacteriën zal het Ministerie van Volksgezondheid onderzoeken waar het probleem vandaan komt; er is een sterk vermoeden dat schepen hun (septische) tanks ledigen in zee, een andere mogelijkheid is dat de geweldige zeedeining gevaarlijk residu aan land brengt.

** De ontziltingsinstallatie die onlangs in Fonsalía werd gebouwd produceert momenteel 2.000 kubieke meter water die door de land- en tuinbouw wordt gebruikt om te irrigeren in de gemeenten Adeje, Guía de Isora en Santiago del Teide; in een tweede fase zal het debiet opgetrokken worden naar 14.000 m³, in een derde naar 21.000 m³, en finaal zal er 40.000 kubieke meter water kunnen geproduceerd worden die ook naar de 70.000 inwoners van deze kuststrook zal vloeien.

** Bedrijven en politici ijveren voor een tweede opstijgings- en landingsbaan op de luchthaven Reina Sofie in het zuiden van Tenerife; dit debat wordt opnieuw aangewakkerd door het incident waarbij een vliegtuig van Jet2 bij de landing vier platte banden kreeg en daardoor de piste gedurende ruim 10 uren heeft geblokkeerd met alle nare gevolgen van dien.

** Het is precies tien jaar geleden dat het Parque Nacional del Teide werd uitgeroepen tot ‘Natuurlijk patrimonium voor de mensheid’ door Unesco; deze toeristenmagneet blijft de meest bezochte plaats van Tenerife met vier miljoen bezoekers per jaar.

** Siam Park is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste waterpretpark ter wereld met een gemiddelde van 1,2 miljoen bezoekers per jaar gedurende de laatste vier jaar; de diverse attracties, de netheid en een uitstekende service hebben hun opnieuw de titel bezorgd.

** Involcan, het vulkanologisch instituut van de Canarische Eilanden, heeft opnieuw een cluster van aardbevinkjes waargenomen onder de Pico del Teide; ook op 8 en 9 juni werd dergelijke waarneming gedaan met 1,1 en 1,3 op de schaal van Richter op 7 tot 14 kilometer diepte.

** Diverse schoolgemeenschappen hebben schoon schip gemaakt in hun gemeente; gedurende het voorbije schooljaar hebben de leerlingen van deze scholen 244.000 kilogram zwerf- en ander vuil verzameld en hebben ze op deze manier 6.100 euro verzameld voor allerlei buitenschoolse activiteiten.

** Honderden dode trompetvissen zijn de voorbije week aangespoeld op de stranden van Nea en van Radazul; volgens de vissers is dit voorval geen uitzondering en wijst dit fenomeen op een visseizoen waarin veel bonitos en tonijn zal worden gevist.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

DE TIJD VAN TOEN

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP