donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (117)
spot_img

KORTE BERICHTEN (117)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De vreugdevuren die werden aangelegd ter gelegenheid van het heiligenfeest van San Juan zijn geblust: honderden brandstapels op de stranden lokten duizenden kijklustigen die zich aan dit evenement hebben kunnen opwarmen.

** De Spaanse regering is er sinds 2011 reeds van op de hoogte dat de onderzeese bergen die zich aan het vormen zijn in de nabijheid van de Canarische Eilanden rijk zijn aan waardevolle mineralen; telluur is in grote hoeveelheden vrijgekomen bij de maritieme berg Tropic, die zich aan het eind van een bergketen bevindt ten zuidwesten en op 250 mijl van de archipel.

** De gemeente Arona heeft met 92.000 inwoners recht op een adequate politiebescherming, nochtans is de Policía Local de voorbije week gedurende twee nachten in de straten afwezig gebleven; dit was onrechtstreeks het gevolg van een aanslepend conflict waarbij de politievakbonden een betere verloning vragen én hun ongenoegen over het uitblijven van beter interventiematerieel.

** Het gemeentebestuur van Santa Cruz heeft beslist om de omgeving van het Las Teresitasstrand beter te beveiligen; er zal meer strand- en zwembewaking aanwezig zijn gedurende de zomermaanden en er worden semi-automatische defibrillatoren opgehangen in de wijde omgeving om bij hartincidenten sneller te kunnen handelen.

** Efemerische kunstwerken, zo kon je de zand- en bloementapijten in La Orotava beschrijven; duizenden residenten en toeristen zijn daarvoor naar het noorden gereisd om de 36 ‘alfombras’ te bezichtigen alvorens deze werden vernietigd door de processie ter gelegenheid van Corpus Christi.

** De Guardia Civíl heeft zes bedrijven geverbaliseerd die zee-excursies naar dolfijnen en grienden organiseerden vanuit de gemeenten Arona, Adeje, Guía de Isora en Santiago del Teide; het gaat om administratieve tekortkomingen en vooral ook om gemotoriseerd verkeer in de nabijheid van deze zoogdieren.

** In Candelaria werden vier stranden gesloten voor alle zwemactiviteiten, het strand in El Médano kreeg dezelfde voorzorgsmaatregel voor geschoven; oorzaak van dit alles was vervuild strandwater waarin de E. Colibacterie welig tierde en een waarde bereikte van 640 ufc/100 ml waarbij de veilige grens van 500 ufc/ 100 ml werd overschreden.

** In de wijk La Jurada in San Isídro is de Guardia Civíl binnengevallen in 41 appartementen na veelvuldige klachten van de buurtbewoners en heeft alle inboedel buitengezet; de huurders van vreemde origine zijn niet onbesproken en worden gelinkt aan meerdere delicten, zo is het erg vreemd dat er op deze locatie reeds drie overlijdens waren door een overdosis.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img