donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (116)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (116)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Een van de meest belangrijke en waardevolle historische bouwwerken wordt gerenoveerd en opgewaardeerd; de oude bouwvallige toren van het oude kasteel in San Andrés, gedateerd uit de XVIIde eeuw, wordt met fondsen van Europa gered van de ondergang en daarmee is 15 miljoen euro gemoeid.

** Het zandtapijt dat in La Orotava wordt gestrooid met natuurlijk zand vanop het Teidereservaat bereikt de eindfase; 600 van de 900 vierkante meter kregen reeds vorm en met nog een aantal dagen voor de boeg moeten vijf ‘alfombristas’ de deelprenten, die 10 op 20 meter meten, nog met elkaar verbinden om één grote complete prent te bekomen.

** De overheid die participeert in het busbedrijf Titsa zal de actie ‘Treintañeros’ met een jaar verlengen; dat omvat een reiskorting van 70% op de bus- en tramlijnen voor elke 65-plusser die minder dan € 900 pensioen ontvangt.

** Het strand van El Médano werd begin deze week gesloten omwille van de aanwezigheid van de Escherichia Coli in het kustwater; door de aanwezigheid van deze bacterie (ook wel eens de poepbacterie genoemd) in het strandwater besloot de overheid over te gaan tot deze drastische beslissing.

** De grote fonteinvijver op de Plaza de España in Santa Cruz was deze week het decor voor maritiem modelisme; de burgemeester prees de organisatoren met dit dynamische evenement en noemde het een toeristische aantrekkingspool voor een van de drukst bezochte plaatsen in de hoofdstad.

** Titsa heeft aan haar voertuigenpark 10 nieuwe accordeonbussen toegevoegd die onder meer op de lijn 467 (van Costa del Silencio naar La Caleta) zullen worden ingezet; dit is de eerste fase van het plan waarin 37 bussen moeten vervangen worden en daarbij is een bedrag gemoeid van € 7,3 miljoen.

** De eigenaars van de waardevolle Cueva de Bencomo hebben de overheid de toelating gegeven om de grot grondig uit te mesten vooraleer over te gaan tot de renovatie van de locatie die ooit een nieuwe toeristische attractie moet worden op Tenerife; vooraleer dit wordt gerealiseerd moet er nog een en ander gebeuren en dat kan nog wat tijd in beslag nemen.

** De gemeente Arico eist de onmiddellijke stopzetting van de campinguitbating op het terrein dat gelegen is tussen Tajao en Las Arenas; de gemeentelijke overheid bestempelt deze camping als illegaal omdat de administratie, zoals vergunningen en verzekeringen, niet in orde is.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

TEIDE TE VOET

HARD ROCK HOTEL

SEB LEESON LEGAL GROUP