donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (115)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (115)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Dat pesten op school geen Europees probleem is zien we ook op de Canarische Eilanden; 22% van de kinderen op de Canarias worden lastig gevallen en/of geïntimideerd door hun medeleerlingen, 49% zeggen dat ze nog nooit met dat probleem in aanraking zijn gekomen, 20,5% is ooit getuige geweest van dit denigrerend gedrag.

** De keten Leroy Merlin España zal dan toch haar deuren kunnen openen in de toeristische zuidelijke zone Las Torres; daar heeft het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden voor gezorgd door erop te wijzen dat de locatie ‘Tropicana’ dan toch niet in een gerectificeerd gebied ligt.

** De Blauwe Vlag wimpelt op 63 plaatsen op de Canarische Eilanden; de wimpel is de erkenning van veilige, hygiënische en schone ontspanningslocaties op 48 stranden en 5 havens in 29 gemeenten en dit wijst op een voortdurende inspanning die door de overheid ondernomen wordt voor het toerisme.

** Er beweegt iets op, rond en onder de 3.135 meter hoge Pico Viejo; er werden door Involcan meer dan 20 microseismische bevinkjes waargenomen in een tijdsspanne van 24 uur die kleiner waren dan 1,4 op de schaal van Richter en die zich allen situeerden tussen 8 en 12 kilometer diep.

** De grootste asfalteringswerken op de TF-1 ter hoogte van kilometerpaal 69 in Granadilla zijn beëindigd; daar werd de asfaltlaag van 20 centimeter dik vervangen over een afstand van 900 meter en aldus kunnen de 80.000 voertuigen die dagelijks dit traject berijden opnieuw veilig passeren.

** De werken aan het nieuw cultureel centrum van Playa San Juan zullen vertraging oplopen door de aanwezigheid van beschermde flora; ficussen en palmbomen op de Plaza Las Salinas moeten worden verplant naar het gemeentelijk tuincentrum om de werken vlot te laten doorgaan en later zullen ook alle bomen op de nieuw aan te leggen parking tijdelijk moeten verhuizen.

** Starbucks, een van ’s werelds populairste koffiehuizen komt naar het zuiden van Tenerife en gaat zich nestelen in het commercieel centrum Siam Mall; eerder dit jaar ging de eerste Tenerfiaanse vestiging open in de hoofdstad Santa Cruz.

** Er wordt door de Grupo Municipal Ciudadanos aangedrongen bij de gemeentelijke overheid van Santa Cruz om het onafgewerkte hotel en als mamotreto omschreven 21 verdiepingen tellend gebouw snel af te breken; het gebouw wordt als speel- en verblijfsruimte gebruikt door jongeren en dat is nefast voor hun veiligheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

UFO’S BOVEN CANARIAS

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

VIDEO LEPRADORP ABADES

SEB LEESON LEGAL GROUP