maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (114)
spot_img

KORTE BERICHTEN (114)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De eilandregering vraagt advies en de mening van burgers over de uitbating van het nationaal Teidepark; geïnteresseerde inwoners kunnen tot 15 juni 2017 hun voorstellen kenbaar maken op een internetplatform dat speciaal online is geplaatst.

** Op 2 juni 2007 werd de nieuwe tramlijn in het noorden van Tenerife plechtig op gang geschoten; nu, precies tien jaar later heeft lijn 1, zoals ze in de volksmond wordt genoemd, meer dan 132 miljoen passagiers vervoerd tussen La Laguna en de hoofdplaats Santa Cruz.

** Santa Cruz lanceert een openbare wedstrijd om een ontwerp te vinden voor een nieuwe affiche voor het carnavalsgebeuren in 2018; dit concours wordt geleid door het organiserend comité OAFAR die de deelnemers omtrent het thema La Fantasía, vrij in het ontwerp, aan de slag laat gaan.

** De burgemeesters van de zuidelijk gelegen gemeenten eisen, voor eens en altijd, dat de vacante plaatsen bij de Policía Nacional en de Guardia Civíl worden ingevuld; enkel op deze manier kunnen zij de veiligheid van hun inwoners en van de toeristen in hun gemeenten garanderen, en dan spreken wij over een aantal van meer dan vier miljoen.

** De gemeente La Orotave wil een nieuwe verordening uitbrengen in verband met het aangebrachte Teidezand dat gebruikt wordt om de zandtapijten te strooien; de 1.500 kilogram gekleurd zand nodig om een zandtapijt van bijna 900 vierkante meter te strooien behoort niet alleen toe aan La Orotava maar ook nog aan andere gemeenten en dit is het uitgangspunt van een politiek geladen discussie.

** Drieduizend mensen hebben zich in Candelaria verzameld om het Canarische feest ‘Día de Canarias’ te vieren; op de vooravond van deze gedenkdag die traditioneel wordt gevierd op 30 mei, waren alle aanwezigen gekleed in de traditionele magokledij en deden zich tegoed aan de lokale gastronomie.

** Om nostalgische redenen en om een dicht verleden te herdenken heeft Arafo zijn eerste ExpoVintage gehouden; er werden meer dan 1.400 voorwerpen tentoongesteld uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw waarbij de oudere leefgemeenschap kon nagenieten van voertuigen, radio’s, speelgoed, muziek en mode van toen.

** De eilandregering en bij name het Ministerie van Landbouw, Economie en Visvangst buigt zich over de problematiek van de Guachinches; de regelgeving voor deze horecasector is uiterst streng en gecompliceerd, en zit vol met beperkingen die deze uitbatingen hinderen in een volwaardige exploitatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

CARRERA POR LA VIDA

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img