maandag, februari 26, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (113)
spot_img

KORTE BERICHTEN (113)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De gemeente Arona eist van de Canarische regering en van de eilandoverheid een snel herstel van wegen en autowegen die binnen de gemeentegrenzen vallen; er is reeds langer vraag naar een derde rijvak op de snelweg TF-1 en naar een volledige renovatie van de TF-66 die Guaza met San Lorenzo verbindt.

** Na de recente opening van Lions Kingdom in Loro Parque is het uitkijken naar een volgende attractie; volgens de interne planning voor het werkjaar 2018 zal de realisatie van een nieuw dwergnijlpaardenpark de volgende stap zijn in de uitbreiding van het dierenaanbod om aldus meer bezoekers te bekoren om het dierenpark te bezoeken.

** Kolonel José Pardo de Santayana, een expert in nationale veiligheid en lid van het gerenommeerde Instituto Español de Estudios Estratégicos waarschuwt de Canarische regering voor een bevolkingsexplosie in de komende 20 jaar in de Afrikaanse landen gelegen tussen Mali en Nigeria; deze bevolkingsbom zou voor de Canarische Eilanden wel eens nefast kunnen zijn vanwege een toekomstige massale vluchtelingenstroom.

** De vuurwerkpolemiek die is ontstaan op de sociale media na de Fiestas de Mayo in Los Realejos deint verder uit; de gemeentelijke politieke overheid meent dat er met een vuurwerk bijlange geen overlast wordt veroorzaakt en dat er vooral geen schadelijke gevolgen optreden voor baby’s, kleine kinderen, ouderen en zieke mensen.

** Dat de eilandregering spoed zet achter een fietsveilig verkeer werd hier in het verleden reeds meermaals aangehaald; de nieuwste fietspadrealisatie moet veilig verkeer mogelijk maken van Santa Cruz naar San Andrés op een nieuw aan te leggen fietsroute langs de TF-11 die de overheid in een eerste fase € 107.000 zal kosten.

** Met het Franco-verleden op Tenerife wordt reeds langer de draak gestoken wegens de talloze onmenselijke praktijken en de dictatoriale repressie van toen; daarom werden en worden alle straat- en plaatsnamen die herinneren aan deze boeman geweerd en komt er straks ook een verhuis aan van het kolossale vrijheidsmonument dat aan de Avenida de Ananga staat.

** De werken aan het Centro Cultural in Playa San Juan beginnen binnen twee weken en zullen anderhalf miljoen euro kosten; dit is de kostprijs van de laterale uitbreiding van het bestaande gebouw, de realisatie van nieuwe toegangswegen en het heraanleggen van het plein voor het centrum.

** Luchthavenuitbater Aena belooft haar projectkalender na te komen gedurende de komende vijf jaar; het gaat hier vooral over een nog te realiseren gebouw tussen terminals T1 en T2 die zal dienen om passagiers in te checken op piekmomenten en waarmee een bedrag is gemoeid van €31,8 miljoen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

TORENTJES OP HET STRAND

TENERIFE… ¡YA VOY!

spot_img