dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (112)
spot_img

KORTE BERICHTEN (112)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Op de Rambla in Santa Cruz wordt een hommage gehouden aan de ‘chicharrero’ door middel van een openluchttentoonstelling; de naam komt van de ‘chicharro’, een vissoort en tevens de inwonersbenaming van iedereen die in Santa Cruz woont.

** De Canarische archipel staat aan de kop van een onbenijdenswaardige lijst omtrent criminaliteit in Spanje; vooral Tenerife scoort slecht met een totaal van 11.802 inbreuken op 12.278 in de westelijke provincie en daardoor staan de Canarische Eilanden met 8,5% aan de leiding, gevolgd door de Balearen met 6% en Andalusië met 3,3%.

** De criminaliteit in het zuiden van Tenerife, vooral de streek rond Adeje – Arona en het hoofdstedelijk gewest staan dan weer aan de kop van de regionale lijsten; de stijging van banditisme bedraagt er 8,5% terwijl het Spaanse gemiddelde steeg met slechts 1,7%.

** In Santa Cruz is een vliegtuigsimulator van een Airbus A320 aangekomen die ondertussen werd vervoerd naar de zuidelijke luchthaven Reina Sofia; de firma Brok-Air Aviation Group zal deze simulator gebruiken om technici op te leiden in de aeronautische sector.

** De gemeente Arico gaat akkoord met nieuwe energieprojecten op zijn gebied; zo staan er binnenkort 186 windmolens en 30 fotovoltaïsche zonneparken die meteen zorgen voor een financiële opsteker die de armste gemeente op Tenerife zeker kan gebruiken.

** De eilandregering heeft € 7.319.721 geïnvesteerd in 37 nieuwe bussen voor TITSA; sedert 2015 werden er aldus 137 oude en vervuilende bussen vervangen en zal op deze manier de helft van de voertuigenvloot vervangen zijn tegen 2019.

** Het oude sportstadium in Los Cristianos, waaronder het zwembassin dat gebouwd werd tussen 1984 en 1986 zal een volledige gedaanteverwisseling ondergaan; de zeer druk bezochte sportinfrastructuur zal aangepast, gerenoveerd en vooral uitgerust worden met hedendaagse technologie en moderne bouwstructuren.

** Twee Italiaanse politieagenten zullen in het zuidelijk toeristisch gebied mee patrouilleren met agenten van het nationaal politiekorps; dit is niet ongebruikelijk omdat deze politiedienst sedert 2008 is toegetreden tot een uitwisselingsprogramma van Europese politiediensten en aldus ook haar leden uitstuurt naar Portugal, Italië en Frankrijk.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZANDTAPIJT

BAGAGEKOSTEN

spot_img