donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (111)
spot_img

KORTE BERICHTEN (111)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De volledige afwerking van de ringsnelweg op Tenerife zal nog jaren duren vanwege een politiek dispuut; in de realisatie van de snelweg die het noorden (El Tanque) met het zuiden (Santiago del Teide) moet verbinden vormen de verbindingsstroken en de tunnel van 5,2 kilometer lang het grootste financiële obstakel.

** Loro Parque heeft van de gerenommeerde organisatie American Human het zeer begeerde Humane Certified ontvangen; deze beloning komt er vanwege de hoge standaardwaarden voor de dieren, voor het dierenwelzijn en voor het in stand houden van de biodiversiteit.

** Dat het goed gaat met de werkgelegenheid op Tenerife kunnen we duidelijk zien aan de werkloosheidscijfers; in het hoofdstedelijk gewest is de werkloosheid gedaald met 38,6% in drie jaar tijd, van 32,41 naar 23,38 procent.

** De Asocación de Agricultores y Ganaderos de Canarias heeft de alarmklok geluid voor het zuiden van het eiland vanwege de lange droogteperiode; als er niet snel gebruik kan gemaakt worden van water die in het ontziltingsstation van Fonsalía (Guía de Isora) wordt geproduceerd zullen de prijzen van land- en tuinbouwproducten zeer snel stijgen en doorgerekend worden aan de eindverbruiker.

** Arona kaapt de hoofdprijs weg inzake wegenrenovaties; in de gemeente en deelgemeenten Guaza, Costa del Silencio, El Fraile, Los Cristianos, Chayofa, Buzanada, Arona Casco, La Sabinita, Cabo Blanco, Valle San Lorenzo, La Camella y Túnez worden maar liefst 44 straten, lanen, weggetjes en andere begaanbare paden geasfalteerd en daarbij is een investering van meer dan € 1.000.000 gemoeid.

** Kleine handelsuitbatingen worden het slachtoffer van de grote hotelketens die de formule ‘All-in’ hanteren; deze hotelformule resulteert in minder vertier door de hotelgasten buiten de hotelmuren en zo wordt de lokale kleinhandel, en vooral de bars en restaurants, het slachtoffer van dit toeristisch en financieel aantrekkelijk hotelverblijf.

** Tegenstanders van de industriële haven van Granadilla roepen dat de kustlijn op deze plaats uit haar natuurlijk biotoop is gehaald; voorstanders zeggen dan weer dat er maar 1.200 meter kustlijn werd aangepast aan de noden van de haven en dat dit slechts 0,35% is van de totale kustlengte van Tenerife.

** Een vijfde van de inwoners van Tenerife zijn buitenlanders; 20 % of 172.065 personen komen van buiten het eiland en daarvan zijn 82.933 Spaanssprekende Amerikanen en 70.934 Europeanen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

VLUCHT NAAR TENERIFE

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

OLIVIA EN ANNA

spot_img