zondag, februari 25, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (110)
spot_img

KORTE BERICHTEN (110)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Wie geïnteresseerd in excursies op Tenerife aan gereduceerde prijzen moet deze zondag naar Santa Cruz; op de Plaza del Príncipe gaat een toeristenbeurs door waarop bedrijven, ferrymaatschappijen, touroperators en het hotelwezen hun ding doen en daarbij de courante excursies aanbieden aan heel scherpe prijsjes.

** De dienst natuurbehoud van de eilandregering zal € 644.000 investeren in het Nacional Parque del Teide; daartoe zullen twee jaar lang werken uitgevoerd worden die er onder andere moeten voor zorgen dat bedreigde flora niet uitsterft, de restauratie van het natuurlijke habitat moet bevestigen en vooral het behoud van de Canarische cederboom (Juniperus cedrus) moet bestendigen.

** De kleinhandel in Arona protesteert bij de gemeentelijke overheid tegen particuliere autoverkopers omdat zij hun voertuigen lange tijd onbeheerd parkeren en daarbij een parkeerplaats innemen zonder hun voertuig verder te gebruiken; in de onmiddellijke omgeving van de grote rotonde in Los Cristianos werden er 47 te koop aangeboden auto’s geteld die evenveel plaats innemen als een veelvoud van 47 klanten, beweren zij.

** De lokale politie van Arico heeft de bouwactiviteiten van een windmolen stilgelegd die wordt gebouwd op de site El Morro tussen de kustlijn en de snelweg; de burgemeester had eerder gevraagd aan de regering om geen vergunningen uit te reiken om windmolens te plaatsen in een zone waar het patrimonium van de gemeente wordt geschaad.

** Meer dan 15.500 personen hebben gebruikgemaakt van het openbaar vervoer om de Romería van Tegueste bij te wonen; 12.000 passagiers of 77% onder hen namen de speciaal ingelegde ‘Pulsera Express’ die de feestgangers snel en rechtstreeks naar het feestgebeuren bracht.

** Een duiker heeft voor de kust van Güímar en Fasnia de resten teruggevonden van een scheepswrak die er in 1862 is gezonken en waarbij 35 mensen om het leven kwamen; de ‘Tinerfe’ voer volgeladen met fruit uit het zuiden vanaf de kust van Granadilla naar Santa Cruz in een zware storm met 23 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord.

** Door een mogelijke Brexit zullen de Britten in de toekomst meer gedecideerd en nog meer gemotiveerd naar Tenerife afreizen, zo stelt volksvertegenwoordiger María Teresa Lorenzo in het parlement; de uitstap betekent geenszins een afnemen van de huidige vliegverbindingen tussen Groot-Brittanië en de Canarische Eilanden waardoor de bestaande luchtbrug tussen de twee eilandengroepen zal behouden blijven.

** De havens van Tenerife staan bovenaan de lijst van havenactiviteiten in Spanje; vrachtvervoer, visactiviteiten, containertransport en vooral het cruisetoerisme met 1.312.345 passagiers hebben ervoor gezorgd dat er in het eerste kwartaal van 2017 een record werd gevestigd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

MEER DAN 29.000 LEDEN

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img