woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (109)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (109)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De politiek partij Grupo Popular heeft bij de eilandregering aangedrongen om het afrittencomplex in Las Chafiras aan te pakken; dit knooppunt is reeds langer een ergernis bij de duizenden automobilisten die iedere dag opgehouden worden door de accumulatie van het verkeer op de twee rotondes.

** De ministerraad heeft bijna € 220.000 vrijgemaakt voor de afbraak van de kazerne van de Guardia Civíl in Garachico; in 2015 werden er zware structurele fouten ontdekt aan het gebouw en in januari 2017 ontstonden er scheuren waardoor het gebouw ontoegankelijk werd verklaard voor de agenten en de bezoekers.

** Huisdieren zomaar achterlaten om ervan af te geraken wordt in de hoofdstad Santa Cruz niet meer toegelaten; om druk op de ketel te zetten heeft het gemeentebestuur een motie aangenomen die deze zware overtreding beboet met € 15.000.

** Ondanks het verzet van de gemeente Arico komen er nu toch twee supergrote windmolens tussen de snelweg en de kustlijn; de Staatsecretaris voor Industrie van de Canarische Eilanden beweert dat windmolens mooi zijn en het landschap niet verstoren of hoe je een uitspraak van een hooggeplaatst politicus belachelijk kunt noemen.

** In de zuidelijke gemeenten Arona, Adeje, Granadilla, Guía de Isora, San Miguel, Santiago del Teide, Arico, Fasnia en Vilaflor is de verkoop van voertuigen in de laatste vijf jaar met 110% gestegen; in deze periode werden er elke dag 28 nieuwe wagens ingeschreven waardoor het totaal op 10.314 voertuigen komt.

** Ruim 1.500 personen hebben deelgenomen aan de twaalfde editie van La Ruta del Camino del Hermano Pedro; deze jaarlijkse bedevaart start in Vilaflor op 1.500 meter hoogte en eindigt 19 kilometer verder en 1.450 meter lager aan de grot waar Hermano Pedro in de 17de eeuw regelmatig verbleef.

** De verhuurprijzen van vakantiewoningen op Tenerife is in het eerste trimester van dit jaar met slechts 2,2% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2016 door de strikte toepassing op de wet Viviendas Vacacionales; dit is toch behoorlijk als je weet dat de prijzen om een vakantieplekje te huren in Las Palmas met 7,6% zijn gestegen.

** De Canarische Eilanden zijn de Spaanse regio met de meest bezoekende toeristen; 9,3 miljoen mensen hebben in het eerste kwartaal van 2017 (+9,3%) het eiland aangedaan en alleen al in de maand maart bezochten 4,9 miljoen toeristen (+ 6,1%) de Canarische archipel.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

FLITSPALEN OP TENERIFE

TAXI

SEB LEESON LEGAL GROUP