donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (108)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (108)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Er moet meer afstand bewaard worden tussen de ecologisch parken, waaronder de windmolens vallen, en de woonzones; dit is het standpunt van Burgemeester Elena Fumero van Arico die stelt dat de wet daaromtrent moet aangepast worden, dat er een minimumafstand moet gestipuleerd worden van 2 kilometer en dat alle parken ten noorden van de snelweg moeten ingepland worden.

** Een op vijf werklozen is geregistreerd in het zuiden van Tenerife; het gaat om 20.647 werkzoekenden die in Fasnia, Arico, Granadilla, Vilaflor, San Miguel, Arona, Adeje, Guía de Isora en Santiago del Teide wonen en waarvan 30% een job zoekt binnen de horecasector.

** De toeristische eindbalans van Puerto de la Cruz is de beste van alle gemeenten op Tenerife; niet alleen is er de daling van de werkloosheid met 7,2% of 5.927 eenheden, ook de bezettingsgraad van hotelkamers met 87% is er op vooruit gegaan.

** De eilandregering heeft groen licht gegeven aan de eerste fase voor de bouw van de nieuwe haven in Fonsalía (Guía de Isora) waarin de ferries, de visboten en de pleziervaart elk hun deel krijgen; de haven wordt volledig op zee gebouwd en staat in verbinding met een nog nieuw te bouwen verbindingsbrug.

** Vilaflor zal geen water toegediend krijgen van de nieuwe ontziltingsinstallatie in de haven van Granadilla; het hoogst gelegen dorp van Spanje (op 1.500 meter) zal drinkwater leveren aan de 1.700 inwoners van uit de watervoorraad ‘galería de Pinaleto’ die in de berg is gelegen.

** Fenáutico, het zeefestival dat doorgaat in en rond de haven van Las Galletas op 3 en 4 juni 2017 en dat in 2016 op meer dan tienduizend bezoekers mocht rekenen zal dit jaar 40 standhouders meer vestigen op een oppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter.

** Koning Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje zullen op 24 en 25 april een bezoek brengen aan Gran Canaria en Tenerife; zij zullen zich voornamelijk concentreren op de sociale en economische ontwikkeling van de Canarische archipel.

** De hoofdstad Santa Cruz is op 18 april helemaal van de kaart verdwenen en dat mag je vooral niet letterlijk nemen; meteorologische omstandigheden hebben gezorgd voor een laag over de grond schuivend wolkendek die heeft gezorgd dat er talloze plaatjes werden geschoten van een stad in nevel.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

TENERIFE IK KOM ERAAN

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

TIJD HEEFT VLEUGELS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP