dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (107)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (107)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Precies één jaar geleden stortte in Los Cristianos een appartementencomplex als een kaartenhuisje in elkaar en daarbij kwamen drie Spanjaarden, twee Italianen, een Fin en een Marokkaan om het leven; op vandaag bestaat er een overeenkomst tussen de 24 getroffen eigenaars om een nieuw gebouw op te trekken nadat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in de lopende aanklachtprocedure.

** Honger en armoede zijn de wereld nog niet uit, ook niet in Tenerife; naast tientallen privaatinitiatieven die hun duit in het zakje doen om kansarme mensen te helpen verdelen de voedselbanken 2,6 miljoen kilo voedsel per jaar of 20 kilo per persoon per afhaalmoment, en zo zijn er 60 afhaalmomenten per persoon per jaar.

** Als er een superjacht van 141 meter lang en 15 meter breed voorbij vaart die 60 genodigden kan logeren en 56 bemanningsleden kan tewerkstellen dan moet dat een opzichtig ding zijn en daarbij hoort een voorbeeld; in 1978 gebouwd als fregatschip voor de Koninklijke Marine (NL) werd het in 2011 verkocht aan Sheik Hamdan Bin Zayed Bin Sultan Al Nahyan die er meteen een helikopterdek, een zwembad, een jacuzzi met watervallen en een banketsalon met overvloedig veel kristal liet aanbrengen.

** Het Instituto Volcanológico de Canarias heeft merkwaardige veranderingen opgemeten van het koolstofdioxidegehalte op de noordwestkant van de Teide gedurende de periode 2000-2016; door de ontgassing van het magma op grote diepte is gedurende deze periode iedere dag tussen de 52 en de 867 ton van dat gas vrijgekomen, met als hoogtepunt de seismisch gevoelige jaren 2004-2005.

** De nieuwe regenradar op Tenerife die een aanvulling is op die op Gran Canaria zal operationeel zijn in oktober 2018; het 2,5 miljoen euro tellend project zal vooral een betere radardekking geven richting La Palma en El Hierro en aldus een beter weeroverzicht kunnen geven.

** Het Parque Nacional del Teide heeft er een bewogen en druk jaar op zitten; het bezoekersaantal in 2016 bedroeg 4.079.823 eenheden en dat zijn er 790.379 meer dan in 2015, of een nieuw record.

** Niet alle gemeenten op Tenerife staan er financieel goed voor en daarom laat Guía de Isora haar beste kaarten zien; de financiële gezondheid met een positief saldo van € 3.571.219 in 2016 moet aanstekelijk werken en een toonvoorbeeld zijn voor gemeenten die het niet zo goed doen.

** De Canarische regering vindt dat de zuidelijke luchthaven Reina Sofia mee moet groeien met de evolutie in het luchthaventransport; daarom stellen zij voor om een derde terminal op te trekken die moet kunnen gebruikt worden bij piekmomenten, eerder dan de twee bestaande hallen aan elkaar te verbinden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VIA ANNEMIE

EL SEMÁFORO

SEB LEESON LEGAL GROUP