dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (106)
spot_img

KORTE BERICHTEN (106)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De processies Nuestra Señora de los Dolores in Santa Cruz en in La Laguna zijn traditioneel de starters van de paasweek op Tenerife; in 1558 werd deze ommegang voor het eerst gehouden en later, in 1803, werd de optocht opgedragen aan de ‘Heilige Maagd der Smarten’ door de Portugees Felipe Carvalho Almeida.

** Anderhalf jaar gevangenis werd de 39-jarige Italiaanse pseudo-arts Danielle Straniero toebedeeld voor het uitoefenen van onwettige geneeskunde in een chirurgische instelling in Adeje; een jaar kreeg hij voor valsheid in geschrifte en nog eens zes maanden erbovenop voor het misleiden van het onderzoek en van de rechtsgang.

** De Plaza Consistorial in La Orotava blinkt opnieuw door de aanplanting van nieuwe palmbomen nadat de zes oude exemplaren werden verwijderd door onstabiliteitsproblemen; er werden negen exemplaren aangevoerd die elk 300 kilo wegen en een slordige 720 euro per stuk kosten.

** De negen gemeenten in het zuiden van Tenerife, van Fasnia tot Santiago del Teide, die straks ontzilt zeewater zullen toebedeeld krijgen uit de nieuwe ontziltingsinstallatie in Granadilla zijn teleurgesteld over het project; de hoger gelegen delen van deze gemeenten zullen dit water niet kunnen benutten zonder dat er zware pompen worden geïnstalleerd.

** Een fietsongeval is de 36-jarige Roel Mertens uit Rijkevorsel fataal geworden; de omstandigheden zijn nog niet gekend, wel weten we dat de vader van twee kinderen bij de afdaling vanaf Vilaflor op de TF-51 uit de bocht is gegaan en dat hij het ongeval niet heeft overleefd.

** Nog meer slecht nieuws; in Los Cristianos is een Belgische vrouw van 52 jaar vanaf de tiende verdieping van het Hotel Tryp (voormalig Princess Dacil Hotel) naar beneden gevallen en daarbij heeft zij de val niet overleefd ondanks de snelle tussenkomst van de hulpdiensten.

** Adeje profileert zich als gemeente met de minste werkloosheid op Tenerife; slechts 3.048 werklozen op een bevolking van bijna 50.000 inwoners hebben de weg naar een job nog niet gevonden en dat is 300 werkzoekenden minder dan het vorige jaar.

** De koopjesdagen Ven a Santa Cruz kunnen iedere eerste zondag van de maand op een grote volkstoeloop rekenen; de aantrekkingskracht komt vooral van de talrijke animaties en de randevenementen, daar slechts 57,4% van de handelaars in de hoofdstad haar deuren opent op deze zondag.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img