maandag, juli 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (105)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (105)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Het paasweekend is op Tenerife traditioneel een periode waarin de lokale bevolking verhuist en een paar dagen doorbrengt op een plaats ver weg van huis; de gekozen locaties zijn dan veelal gelegen dicht bij de oceaan en de overnachtingen gebeuren onderdaks, wat gaat van een rudimentair tentje tot een luxecamper.

** De inwoners van Granadilla zullen nog dit jaar internet ontvangen via een optische vezelkabel; op deze manier zullen 12.000 wooneenheden over een snelle internetverbinding beschikken als de bewoners zelf contact opnemen met Movistar via de gekende kanalen 1004, de Movistarwinkels of via het internet.

** De zware zeedeining heeft niet alleen twee dodelijke slachtoffers gemaakt, ook de infrastructuur werd danig overhoop gegooid; vooral in het noorden werd er schade aangericht aan zeezwembaden, aan dijkmuren en aan divers openbaar meubilair.

** Loro Parque ontvangt twee leeuwinnen en een leeuw van dierentuinen uit Frankrijk en Portugal; daarmee zal het zoölogisch park een eigen kweekprogramma starten om het slinkend aantal van deze wilde dieren in Angola, Botswana, Namibië en Zimbabwe te compenseren.

** De eilandregering voorziet 23,3 miljoen euro om de volgende fase van het wegennet uit te voeren; vooral de gedeelten op de TF-5 ter hoogte van de tunnel Tres de Mayo en de TF-1 tussen Fañabé en de luchthaven zullen onder handen genomen worden door het wegdek te herasfalteren.

** De eilandregering heeft besloten om een startplaats te voorzien voor parapenters in het hooggebergte Anocheza boven Güímar; deze startlocatie is de eerste in zijn soort, zal een oppervlakte hebben van 420 m² met een geplaveide aanloopstrook van 170 meter lang en zal € 118.000 kosten om het te realiseren.

** De TF-24 die La Esperanza met La Laguna verbindt wacht reeds twee volle jaren op een renovatie van de rijweg; deze populaire baan die gebruikt wordt om vanaf het noordoosten naar de Teide te rijden is in een erbarmelijke staat en kosten ten bedrage van € 600.000 werden reeds in 2014 opgenomen in de wegenvoorzieningen.

** De Coso Apoteósico del Carnaval in Los Cristianos heeft een enorme bijval gekend; de stoet waarin 60 groepen defileerden werd geschouwd door meer dan 30.000 bezoekers en daardoor gaat het inrichtend bestuur gemotiveerd aan de slag met de voorbereidingen voor het carnaval anno 2018.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

DUURZAME EILANDEN

SEB LEESON LEGAL GROUP