maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (104)
spot_img

KORTE BERICHTEN (104)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De kabelbaan naar de Teide is na anderhalve week stilliggen opnieuw in beweging; de herstellingen die nodig waren na een defect waarbij 238 personen werden geëvacueerd uit de gondels en van de berg, werden uitgevoerd door de Zwitserse firma Doppelmayr en duurden precies negen dagen.

** Veertig jaar geleden, op 27 maart 1977, stierven er bij een luchtvaartongeval op de luchthaven Los Rodeos 248 Nederlanders op de KLM-vlucht 4805 en 335 Amerikanen op de PanAm Flight 1736, wonderwel overleefden 70 passagiers dit gruwelijk ongeval; om de slachtoffers te herdenken wordt een in memoriam-moment georganiseerd aan het herdenkingsmonument ‘Stairway to heaven’ op de Mesa Monteberg in La Laguna.

** Het naaktrestaurant Innato Tenerife in Atogo sluit na twee maanden haar deuren omdat er op Tenerife onvoldoende interesse bestaat om in zijn nakie te gaan lunchen; het experimenteel restaurant, dat als proefproject werd aanzien, wordt daarom op slot gezet en de promotor gaat zijn kans nu wagen in Barcelona.

** Een schoolvoorbeeld van een investeringsplan uitgevoerd door het gemeentebestuur van Santa Cruz; in het voorbije carnavalsgebeuren werd er 3 miljoen euro geïnvesteerd en werd er 35 miljoen inkomsten gegenereerd door het bezoek van ruim 1.000.000 personen aan de hoofdstad gedurende de carnavalsmaand.

** Masca loopt een groot gevaar als er niet dringend ingegrepen wordt in het Bijzonder Plan van Aanleg; dit strikt landbouw- en landschapsgebied wordt getroffen door wildbouw en daardoor vreest de overheid dat het typische Tenodorpje haar plattelandsgezicht zal verliezen.

** Vijf maal per week moeten de hulpdiensten uitrukken naar een incident waarbij een paraglider is betrokken; de interventie waarbij een parapentist 25 meter hoog in de hoogspanningskabels nabij Güímar is blijven hangen zal voor de reddingsteams bijzonder lang blijven nazinderen vanwege de complexiteit van de reddingsactie.

** Na zeven maanden oponthoud is men eindelijk begonnen aan de derde fase van het hospitaal El Mojón in Los Cristianos (Arona); binnen twee jaar zal de medische instelling van een volledige chirurgische eenheid en een volwaardige materniteit zijn voorzien.

** Een verontrustende vaststelling voor het toeristisch gebied dat ligt tussen Los Cristianos en Los Gigantes; het toerisme scoort er hoge toppen en daardoor is er onvoldoende woongelegenheid aan betaalbare prijzen voor de mensen die werken in deze regio.

 
 
 
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WONDERE WANDELINGEN

VIEZE BEESTEN

spot_img