zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (103)
spot_img

KORTE BERICHTEN (103)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Naar aanleiding van alweer een busbrand is de regering ongerust over de staat van het bussenpark op Tenerife; alle incidenten staan in relatie met de leeftijd en het hoge aantal kilometers op de teller en daarom wil de overheid de inspecties op oudere voertuigen opdrijven.

** Het stilvallen van de kabelbaan naar de Teide is vermoedelijk te wijten aan een defect van het remsysteem in een van de gondels; daardoor moesten 70 personen uit de twee cabines worden geëvacueerd en bleven er 168 personen geïmmobiliseerd op de Teide.

** Een winterprik heeft het hooggebergte in haar greep en er wordt hevige regenval verwacht over het noorden van het eiland; deze lente-aanval is te wijten aan de noordelijke aanvoer van zeer koude hoger gelegen luchtmassa’s die in botsing komen met de warmere onderlagen en op deze manier instabiliteit boven de Canarische archipel veroorzaken.

** Stranden in het zuiden van Tenerife ontzanden en daardoor verliezen deze toeristische trekpleisters hun aantrekkelijkheid; de beroepsvereniging van de bedrijven roept de eilandregering op om dringend werk te maken van aanvoer van vers zand en ook om na te gaan hoe het zandverlies in de toekomst kan ingedijkt worden.

** Na tien jaar vertraging zitten de werken aan de haven van Granadilla in de laatste rechte lijn, wat de haven operationeel zal maken in juni 2017; de eerste klanten van het havengebied zullen boortorens en brandstofschepen zijn die verhuizen vanaf Santa Cruz.

** Het hondenpark Las Indias in Santa Cruz zal worden gerenoveerd en zal een kostenplaatje met zich meedragen van € 81.000; dit ontspanningspark voor huisdieren zal als voorbeeld moeten dienen voor andere gelijkaardige realisaties om de ruim 40.000 honden die in de hoofdstad verblijven een verzetje aan te bieden.

** De carnavalsperiode in Santa Cruz heeft tussen 24 februari en 5 maart een weinig benijdenswaardig record op haar naam geschreven; er werden 482 processen verbaal opgesteld, 40 aanhoudingen verricht, 292 vaststellingen gedaan inzake drugsgebruik, 24 verboden wapens ingehouden en 5 overbrengingen uitgevoerd inzake identificatie van verdachte personen.

** Door wegwerkzaamheden op de TF-47 tussen Santiago del Teide en Guía de Isora komen op het grondgebied van Alcalá dagelijks 30.000 voertuigen in ellenlange files terecht; de doorgang van het vredevolle dorpje wordt steeds maar belemmerd door ongevalletjes, verkeerd geparkeerde voertuigen en door de vele voetgangers die deze drukke weg oversteken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img