zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (102)
spot_img

KORTE BERICHTEN (102)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De Túneles de Teno en Las ventanas de Güímar zijn het summum voor wandelaars die op deze routes door tunnels en gaanderijen wandelen die op verschillende plaatsen voorzien zijn van vensters en als dusdanig uniek zijn in het wandelaanbod; de overheid verwittigt iedereen die deze locaties betreedt omtrent de gevaren nadat er eerder een dodelijk slachtoffer is gevallen op de sendero Piedra de Los Cochinos in Los Silos.

** Ook Tenerife is niet vrij van drugs en er worden inventief drogerende middelen op het eiland ingevoerd; zo werd er 600 kilogram hasjiesj in beslag genomen op het strand van El Socorro (Güímar) die door een zodiac met twee motoren aan land werd gebracht en werd overgeladen in twee terreinwagens vooraleer de hele handel werd onderschept door de Gardia Civíl.

** Santa Cruz staat slechts op de tiende plaats in de Spaanse ranglijst van het aantal cruisetoeristen, namelijk met 884.000 eenheden; dit is merkelijk minder goed dan de rechtstreekse concurrent Gran Canaria de Las Palmas die op de zevende plaats staat met 1,1 miljoen boottoeristen.

** Het is enkel nog wachten op de goedkeuring en op de subsidies van de Canarische regering om de dijk in Bajamar te herstellen, een kostenplaatje van ruim anderhalf miljoen euro; de zware golven die regelmatig in het noorden inbeuken op alles en nog wat hebben de dijk grotendeels verwoest en die is daardoor dringend aan herstelling toe.

** De tram in het noordoosten van het eiland heeft gedurende de carnavalsperiode 290.000 passagiers vervoerd van en naar de diverse evenementen; in vijf dagen tijd stapten 0,42% meer mensen op de tram in vergelijking met dezelfde periode in 2016.

** De politieke partij Podemos vraagt aan eilandvoorzitter Carlos Alonso om dringend de nodige subsidies te mogen ontvangen van de Canarische regering om de ringsnelweg te voltooien; daarmee is een bedrag gemoeid van ruim € 300 miljoen, onder meer om de langste tunnel op de archipel te realiseren die in 2022 klaar moet zijn.

** Goed nieuws voor de wielertoeristen op het eiland; binnenkort zal een 17 kilometer lange fietsweg aangelegd worden vanaf de haven van Garachico tot aan het golfterrein van Buenavista del Norte en dit zal aldus een meerwaarde geven aan de tot nog toe stiefmoederlijke behandeling van deze fietsregio.

** Nog een record vermelden die de moeite waard is; het carnaval in Santa Cruz heeft ruim 1.000.000 personen aangetrokken naar de verschillende evenementen en is op deze manier een opsteker geweest voor de hotels die meer dan 60 verschillende nationaliteiten te slapen hebben gelegd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img