vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (102)

KORTE BERICHTEN (102)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De Túneles de Teno en Las ventanas de Güímar zijn het summum voor wandelaars die op deze routes door tunnels en gaanderijen wandelen die op verschillende plaatsen voorzien zijn van vensters en als dusdanig uniek zijn in het wandelaanbod; de overheid verwittigt iedereen die deze locaties betreedt omtrent de gevaren nadat er eerder een dodelijk slachtoffer is gevallen op de sendero Piedra de Los Cochinos in Los Silos.

** Ook Tenerife is niet vrij van drugs en er worden inventief drogerende middelen op het eiland ingevoerd; zo werd er 600 kilogram hasjiesj in beslag genomen op het strand van El Socorro (Güímar) die door een zodiac met twee motoren aan land werd gebracht en werd overgeladen in twee terreinwagens vooraleer de hele handel werd onderschept door de Gardia Civíl.

** Santa Cruz staat slechts op de tiende plaats in de Spaanse ranglijst van het aantal cruisetoeristen, namelijk met 884.000 eenheden; dit is merkelijk minder goed dan de rechtstreekse concurrent Gran Canaria de Las Palmas die op de zevende plaats staat met 1,1 miljoen boottoeristen.

** Het is enkel nog wachten op de goedkeuring en op de subsidies van de Canarische regering om de dijk in Bajamar te herstellen, een kostenplaatje van ruim anderhalf miljoen euro; de zware golven die regelmatig in het noorden inbeuken op alles en nog wat hebben de dijk grotendeels verwoest en die is daardoor dringend aan herstelling toe.

** De tram in het noordoosten van het eiland heeft gedurende de carnavalsperiode 290.000 passagiers vervoerd van en naar de diverse evenementen; in vijf dagen tijd stapten 0,42% meer mensen op de tram in vergelijking met dezelfde periode in 2016.

** De politieke partij Podemos vraagt aan eilandvoorzitter Carlos Alonso om dringend de nodige subsidies te mogen ontvangen van de Canarische regering om de ringsnelweg te voltooien; daarmee is een bedrag gemoeid van ruim € 300 miljoen, onder meer om de langste tunnel op de archipel te realiseren die in 2022 klaar moet zijn.

** Goed nieuws voor de wielertoeristen op het eiland; binnenkort zal een 17 kilometer lange fietsweg aangelegd worden vanaf de haven van Garachico tot aan het golfterrein van Buenavista del Norte en dit zal aldus een meerwaarde geven aan de tot nog toe stiefmoederlijke behandeling van deze fietsregio.

** Nog een record vermelden die de moeite waard is; het carnaval in Santa Cruz heeft ruim 1.000.000 personen aangetrokken naar de verschillende evenementen en is op deze manier een opsteker geweest voor de hotels die meer dan 60 verschillende nationaliteiten te slapen hebben gelegd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

HET SUCCES VAN TEN BEL

MEDISCHE ZORGEN NODIG?