dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (101)

KORTE BERICHTEN (101)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Wie dacht dat iedereen ongeschonden uit de economische crisis gekomen is die begon in 2007, heeft het verkeerd voor; de 123 voedselbanken op de Canarische Eilanden hebben dit jaar reeds 30.629 personen van broodnodige voeding voorzien.

** De perikelen rond de kiosken op het strand Las Teresitas blijven aanzwellen; er wordt nu een alternatieve oplossing aangeboden door de gemeente Santa Cruz om ‘autobares’ op te stellen langs de strandweg om dranken, ijsjes en snacks aan te bieden tot er een oplossing is gevonden voor de onlangs van overheidswege gesloten kiosken.

** Uiteindelijk komt er dan toch goed nieuws over de volledige afwerking van de ringsnelweg op Tenerife; de eilandregering en de regering van de Canarische Eilanden hebben de handen in elkaar geslagen om het resterende stuk tussen de TF-1 en de TF-5 aan te leggen waarbij € 300 miljoen dient geïnvesteerd te worden.

** Op de Plaza del Ayuntamiento in La Orotava worden zeven palmbomen geveld; de ‘palmeras’, die heel opzichtig te zien zijn als je de webcam opent, zijn in slechte gezondheid door een biomechanische instabiliteit en dienen daardoor gekapt te worden.

** De kleine criminaliteit in het zuiden van het eiland was nog nooit zo groot; dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat zich telkens opnieuw voordoet in de winterperiode en waarop de politionele diensten blijkbaar geen passend antwoord hebben.

** Na ieder feest is het opruimen geblazen, zo ook na de grote carnavalstoet in Santa Cruz; de stedelijke reinigingsdienst heeft na de Coso Apoteosis ruim 233 ton vuil van de straatstenen geschraapt nadat er eerder reeds 67.000 kilogram zwerfvuil werd verwijderd.

** Het onstuimige en winderige weer heeft de voorbije week hard toegeslagen in het noorden van Tenerife; grote golven spoelden letterlijk op het eiland aan en daarbij werd de muur van het stedelijk zeezwembad van Garachico over 18 meter weggeslagen.

** Na de toeristische bussen die rondrijden in en rond de hoofdstad Santa Cruz komt er nu ook een toeristische trein op de tramsporen die een traject zal afleggen tussen verschillende toeristisch trekpleisters; misschien is dit de voorbode van een echte trein, zoals wij reeds kennen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

FIETSEN OP TENERIFE

VISAREND BESCHERMD