maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (100)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (100)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De Canarische Eilanden produceren slechts de helft van de eigen aardappelconsumptie: voor alle agrarische producten samen moet er 3,1 kilogram ingevoerd worden voor iedere kilogram die wordt uitgevoerd en dit is nefast, vooral voor de landelijke economie.

** Ruim 85.000 personen zijn in Santa Cruz gaan kijken naar de Cabalgate Anuciadora waarin kleur, muziek en ritme de show stalen; de 2,5 kilometer lange weg werd ingenomen door de carnavalstoet waarin NiFú-NiFá als eerste groep mocht passeren en de pas verkozen Reina del Carnaval, Judit López met haar eredames het spektakel mocht afsluiten.

** Een agent van de lokale politie in Adeje werd voorlopig geschorst omdat hij beschuldigd wordt van illegale activiteiten met honden; de functionaris richtte in een finca in de gemeente Güímar diverse activiteiten in met vechthonden en dit is, net zoals de hanengevechten, verboden.

** De eilandregering en het meteorologisch instituut Aemet eisen een snelle realisatie en plaatsing van de nieuwe regenradar op Tenerife; bijna twee jaar na de goedkeuring is er nog niets gerealiseerd en maakt men zich zorgen over weertoestanden die nefast kunnen zijn voor de veiligheid van de bevolking en de infrastructuur die zich door dit oponthoud kunnen voordoen.

** De 140.000 toeristen die de hoofdstad Santa Cruz bezoeken om te genieten van diverse carnavalstoestanden zullen gezamenlijk € 6 miljoen uitgeven; in dat cijfer zijn de uitgaven van 10.500 overnachtingen en de aanwezigheid van 30.000 cruisetoeristen inbegrepen.

** Sedert kort moet je in Santa Cruz geen vergunning meer vragen om kleine werken uit te voeren aan een woning; deze gemeentelijke toelating is niet meer nodig om de woning te schilderen, om nieuwe vloeren te leggen of een nieuwe keuken en/of badkamer te installeren en verdient navolging in andere gemeenten op het eiland.

** Eén politieke partij is niet tevreden met het ontbreken van openbare verlichting op de snelweg TF-1; de Partido Popular hekelt de verkeersonveiligheid op de 101 kilometer lange autopista en vertaalt daarmee het ongenoegen van residenten en toeristen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

CARRERA POR LA VIDA

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

STOF OVER TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP