dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogDaguitstappenKLEINSTE GEMEENTE, GROOTSTE ZWEMBAD
SEB LEESON LEGAL GROUP

KLEINSTE GEMEENTE, GROOTSTE ZWEMBAD

Puerto de la Cruz is een populaire toeristische bestemming aan de noordkust van Tenerife en wordt beschouwd als de locatie waar het toerisme in Spanje werd ‘uitgevonden’. Deze toeristische locatie staat bekend om zijn weelderige groene landschappen en prachtige uitzichten. Typerend zijn de zwarte vulkanische stranden, waaronder Playa Jardín en Playa Martianez.

De stad herbergt verschillende prachtige tuinen, waaronder de Jardín Botánico, die een breed scala aan plantensoorten van over de hele wereld laat zien. Deze tuinen bieden een serene en rustige ontsnapping voor bezoekers, zoals ook de historische koloniale architectuur. De smalle straatjes van de oude stad, charmante pleinen en plaatsen, historische gebouwen laten elke bezoeker het koloniale verleden ademen.

Kleinste gemeente

Puerto de la Cruz telde op 1 januari 2022, ruim 30.000 inwoners en heeft een oppervlakte van negen vierkante kilometer. Daarmee is het niet alleen de kleinste (in oppervlakte) van de eenendertig gemeenten op Tenerife, maar ook de kleinste gemeente van de Canarische archipel. De kleinste gemeente beschikt over drie superlatieven: de langste straat, het grootste zwembad en een van de oudste hotels op de Canarische Eilanden.

Uitvinder van het toerisme

De langste straat telt 339 private deuropeningen en bijna 1000 winkels. In Puerto de la Cruz is de ontwikkelaar – zeg maar de uitvinder – van het toerisme op de Canarische Eilanden en in Spanje, want daar opende op 1 september 1886 het hotel Orotava Grand Hotel of Sanatorium de deuren. De hotelfaciliteiten speelden een sleutelrol in de ontwikkeling van de toeristische economie van Puerto de la Cruz. Daarenboven staat de gemeente vol met charmante historische gebouwen.

Grootste zwembad

Lago Martiánez is een recreatiecomplex met een onovertroffen uitzicht op zowel de oceaan als op de Teide. De faciliteiten omvatten een groot kunstmatig meer omringd door smaragdgroene zwembaden, tuinen, terrassen en restaurants. Het park werd halverwege de jaren 1970 ontworpen door de bekende Lanzarote-kunstenaar César Manrique, die elementen van de traditionele Canarische architectuur en inheemse flora gebruikte bij zijn ontwerpen.

Het Lago Martiánez is een uitgestrekt ontspanningscentrum van ongeveer 100.000 vierkante meter. Dit complex bestaat uit een centraal kunstmatig meer dat wordt aangevuld met verschillende zwembaden, weelderige tuinen, leuke terrassen en restaurants, die allemaal worden geaccentueerd door de prominente aanwezigheid van vulkanische bouwstenen in de realisatie ervan. 

El lago

Het brein achter dit werk is de beroemde kunstenaar César Manrique, een inwoner van Lanzarote. In zijn ontwerp combineert de kunstenaar elementen die kenmerkend zijn voor zijn unieke artistieke perspectief met inheemse details zoals wachthuisjes, palissades en een panoramisch uitzicht op zee. Naast de opmerkelijke architectuur herbergt de site een verzameling beeldhouwwerken die door de kunstenaar uit Lanzarote zelf zijn gemaakt.

Lokaal staat deze plek bekend als ‘El Lago’ en bevindt zich in wat vroeger de Llanos de Martiánez waren. Dit was in het verleden een gebied met strand en plassen, waaronder de bekende plassen La Coronela en La Soga. Deze locaties waren recreatiegebieden die aan het einde van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw werden bezocht door de eerste toeristen.

Een rondleiding door de stad kan in het filmpje hieronder bekeken worden.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KAMER NUMMER 100

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZAKKENROLLERS ZIJN TERUG

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

SEB LEESON LEGAL GROUP