donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsKLAP IN HET GEZICHT

KLAP IN HET GEZICHT

De regering van Boris Johnson versoepelt het reizen naar Portugal, Gibraltar en Israël vanaf 17 mei, maar laat Spanje en vooral de Canarische Eilanden links liggen. Dit is een regelrechte klap in het gezicht van de toeristische sector die het reeds zo hard te verduren kreeg gedurende de coronapandemie. De regering in Madrid dringt aan bij de Britse collega’s om de regelgeving omtrent reizen opnieuw te evalueren op basis van het nationaal grondgebied per regio.

De Britse regering heeft gisteren een groene lijst samengesteld van 12 landen en gebieden waarnaar gemakkelijker zal kunnen worden gereisd. Deze lijst omvat Portugal, Gibraltar en Israël, maar laat Spanje, Frankrijk en Griekenland blijven voorlopig buiten beschouwing. Deze indeling wordt om de drie weken herzien.

Ook de Canarische regering is teleurgesteld. Minister voor Toerisme, Yaiza Castilla, vertrouwt er op dat Londen binnen een maand de criteria zal herzien en de Canarische archipel zal opnemen in de groene reislijst.

De Britse minister van Transport, Grant Shapps, verklaarde dat reizigers die terugkeren uit een land met een groen karakter, niet in een 10-daagse quarantaine moeten slechts één PCR-test moeten ondergaan.

De Britse uitvoerende macht legde uit dat het gehele Spaanse grondgebied, met inbegrip van de Canarische Eilanden en de Balearen, voorlopig in code oranje blijft, terwijl in de code groen werd toegekend aan Australië, Brunei, de Falklandeilanden, de Faeröer, Gibraltar, IJsland, Israël, Nieuw-Zeeland, Portugal, Madeira, de Azoren en Singapore.

Latijns-Amerikaanse landen als Argentinië, Bolivia, Brazilië, Ecuador, Chili en Colombia blijven op de rode lijst staan. Turkije, de Maldiven en Nepal worden er vanaf 12 mei aan toegevoegd. Dit op basis van de COVID-19-infectiegraad, de vooruitgang van hun vaccinatieprogramma en het vermogen om gevaarlijke varianten van het coronavirus op te sporen.

Bronnen bij het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken vertellen dat Spanje het soeverein besluit van het Verenigd Koninkrijk respecteert, maar dat de beoordeling op basis van nationale gemiddelden geen voldoende accuraat beeld geeft van de werkelijke epidemiologische situatie.
De analyse op regionale schaal biedt meer flexibiliteit en is veel beter afgestemd op de ontwikkeling van de pandemie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN MOMENT

TENERIFE… ¡Ya voy!

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE CONNECT

WACHTDIENST APOTHEKEN