maandag, juli 22, 2024
HomeBlogNieuwsKLACHT TEGEN HONDENASIEL TIERRA BLANCA
SEB LEESON LEGAL GROUP

KLACHT TEGEN HONDENASIEL TIERRA BLANCA

Na diverse klachten van verschillende dierenverenigingen en van particulieren, die waarschuwden voor de slechte omstandigheden waarin de honden in het hondenasiel Tierra Blanca in Fasnia moeten leven, heeft de afgevaardigde van de overkoepelende dierenorganisaties, Rafael Yanes, een onderzoek ingesteld.
Dierenverenigingen beweren dat er noch aan de hygiënische en sanitaire voorwaarden van de desbetreffende wetgeving worden voldaan, noch aan de protocollen ervan.

Rafael Yanes heeft een ontmoeting gehad met de directeur van het Platform tegen Dierenmishandeling, Dácil Darias, met de advocaat die gespecialiseerd is in dierenmishandeling op Tenerife, Francisca Gutiérrez, en met de voorzitter van de Vereniging voor de Verdediging en Bescherming van Dieren van de Canarische Eilanden (ADEPAC), Yahaira Tovar.

De vertegenwoordigers verzekerden er dat niet wordt voldaan aan de hygiënisch-sanitaire voorwaarden die voorzien zijn in een decreet en dat er een gebrek is aan protocollen in het centrum. Zij benadrukten dat de hevige regenval met wateroverlast in Tierra Blanca er teveel aan was, maar dat dit niet de enige onregelmatigheid is die zich in het centrum voordoet.

De Diputación del Común heeft beloofd deze zaak te onderzoeken en een verslag te vragen bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij over de situatie in het centrum Tierra Blanca.

Het dierenasiel van Tierra Blanca is eigendom van de Tenerfiaanse overheid en wordt beheerd door Tragsatec via een trust. Het biedt steun aan gemeenten die niet over de middelen beschikken voor de opvang van huisdieren, wat een gemeentelijke bevoegdheid is, en heeft momenteel een capaciteit voor 500 honden.
Het nieuwe gebouw dat voor het centrum is gepland, heeft een oppervlakte van 1.061 vierkante meter en zal onderdak kunnen bieden aan 56 tot 120 honden, afhankelijk van hun omvang, grootte en sociabiliteit.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

FRANSE COMPLIMENTJES

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WIJN OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP