vrijdag, juni 21, 2024
HomeGeen categorieKING KONG IN TENERIFE
spot_img

KING KONG IN TENERIFE

King Kong in Tenerife symboliseert een tentoonstelling in Arona die het filmmonster terug tot leven wekt en de geschiedenis op diverse manieren projecteert.  

De culturele afdeling van de gemeenteraad van Arona opent op maandag 11 juni 2024 een tentoonstelling getiteld ’90 jaar King Kong’ in het culturele centrum van Los Cristianos.
Bezoekers krijgen de kans om zich te verdiepen in de geschiedenis van het meest beroemde filmmonster ter wereld door middel van originele posters, high-definition replica’s en belangrijke figuren die zes iconische ontwerpen van King Kong door de jaren heen vertegenwoordigen.

Monstergroot beeld 

De tentoonstelling zal vier films in chronologische volgorde vertonen, waarmee de evolutie van King Kong wordt getoond en die zal dienen als een getuigenis van de veranderende tijden, de cinematografische ontwikkeling en technologische vooruitgang in de filmindustrie.  

Aan de ervaring wordt een indrukwekkende 5 meter hoge figuur toegevoegd, een moderne herinterpretatie gebaseerd op Peter Jackson’s 2005-versie van King Kong, die prominent wordt weergegeven bij de ingang van het Culturele Centrum. Dit sculptuurwerk, gemaakt door het bekende bedrijf Rolenar maakte zijn debuut op het recente festival Calavera ICanary Islands Fantastic Film Festival.
Deze tentoonstelling biedt een fantastische gelegenheid voor filmliefhebbers om een reis door 90 jaar filmgeschiedenis te maken. 

King Kong werd voor het eerst geïntroduceerd in de gelijknamige film uit 1933, gecreëerd door Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack. De film volgt de ontdekking van een gigantische gorilla, King Kong, op een afgelegen eiland. Deze gorilla wordt naar New York City gebracht, waar hij ontsnapt en een spoor van vernietiging achterlaat, uiteindelijk klimmend op het Empire State Building.

King Kong-films

De eerste versie van King Kong legde de basis voor het iconische monster. De film was revolutionair in zijn speciale effecten en had een enorme culturele impact. In de jaren 60 werd King Kong opnieuw geïntroduceerd in Japan door Toho Studios, bekend om de Godzilla-films. Films zoals ‘King Kong vs. Godzilla’ (1962) en ‘King Kong Escapes’ (1967) brachten een nieuwe versie van het monster, gemaakt met kostuums en miniaturen. 

Een moderne remake van de oorspronkelijke film werd uitgebracht in 1976, geregisseerd door John Guillermin. Deze versie gebruikte nieuwe speciale effecten en verplaatste de iconische klimscène van het Empire State Building naar het World Trade Center. 

In 2005 bracht Peter Jackson’s een vernieuwde en gedetailleerde interpretatie van King Kong, met behulp van geavanceerde CGI-technologie. Deze film benadrukte de emotionele band tussen Kong en de hoofdrolspeelster Ann Darrow, gespeeld door Naomi Watts. 

In 2017 kwam Skull Island uit, een film die deel uitmaakte van MonsterVerse, geproduceerd door Legendary Entertainment. Het introduceerde een nog grotere versie van King Kong en plaatste hem in een gedeeld universum met andere gigantische monsters zoals Godzilla. 

Ten slotte kwam er in 2021 de film ‘Godzilla vs. Kong’. In deze film komt King Kong opnieuw tegenover Godzilla te staan in een epische strijd, waarbij beide monsters worden weergegeven met geavanceerde CGI-technologie in een modern verhaal. 

Iconische status

Door de jaren heen is King Kong geëvolueerd van een stop-motion animatiefiguur tot een CGI-meesterwerk, waarbij elke iteratie nieuwe technologieën en verhaallijnen introduceerde die de iconische status van het monster versterkten. 

De tentoonstelling ‘King Kong in Tenerife’ maakt een en ander duidelijk, vooral het visuele aspect wordt onder de aandacht gebracht. Wie wil weten welke langspeelfilms er op Tenerife werden ingeblikt kan dat HIER lezen. 

Guy Devos © AI Illustration

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

‘S LANDS WIJS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img