dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKIJKCIJFERS OP OUDEJAARSAVOND

KIJKCIJFERS OP OUDEJAARSAVOND

Om het nieuwe jaar gezond en vreugdevol in te zetten steken Spanjaarden op elke klokslag om middernacht, één druif in hun mond. Een druif voor elke maand voorspoed. Deze traditie, die las campanadas wordt genoemd, begon in 1909.
In 1962 begon de Spaanse nationale zender TVE, vanaf edificio número 11, (in de volksmond Tío Pepe genoemd) op de Puerta del Sol dit sacraal moment voor de Spanjolen uit te zenden.
Gedurende de jaarovergang ’83-’84 werden de opnamebeelden van de twaalf klokslagen op de Canarische Eilanden door de regionale zender RTVC  heruitgezonden en vanaf toen wat dit gebeuren steeds een van de hoogtepunten van het Canarische tv-station.

Als marketingtool worden de cijfers van de kijkdichtheid gedetailleerd bijgehouden en wat blijkt? Televisión Canaria heeft op de jaarovergang van ’20 naar ’21 alle verwachtingen overtroffen en degradeerde daarbij alle andere nationale en regionale tv-stations.

51,4% van de Canarische bevolking keek naar de ‘twaalf klokslagen’ waarbij het merendeel van de kijkers op elke gong, een druif naar binnen werkte. 19,1% keek naar Tele5 en 10,7% keek naar La1 van TVE, het tv-station dat ook de beelden een uur later dan in Madrid heruitzond op hun Canarische frequentie. Gemiddeld keken 467.000 mensen naar de uitzending op RTVC.

De gouden minuut, om 23.59 uur werd gevolgd door 497.000 kijkers of 54,1%. Daarnaast registreerden TV5 19,6% (180.000), La1 11,7% (107.000 kijkers), A3 1,2% (11.000), Cuatro 4,7% (44.000) en La Sexta 1,1% (10.000) van het schermaandeel.

Na middernacht bleven 186.000 kijkers of 24,6% van de eilandbevolking aan het scherm gekluisterd.
Televisión Canaria sloot de overgang af als het meest bekeken kanaal van de Canarische Eilanden met een gemiddeld schermaandeel van 16%, op grote afstand gevolgd door Tele5 (14,3%), A3 (10,6%), La1 (9,6%), La Sexta (4,1%) en Cuatro (4%).

Opnieuw was Televisión Canaria de zender die de voorkeur kreeg van de Canarische Eilanden om afscheid te nemen van het jaar en zo een nieuw publiekssucces toe te voegen aan de geschiedenis. Wil je meer weten over de geschiedenis van de twaalf klokslagen die het nieuwe jaar aankondigen, dan kun je dit HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

VLUCHT NAAR TENERIFE

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

VREEMDE MAAGD MARIA

IS DE TEIDE GEKROMPEN?