dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsKIJKCIJFERS OP OUDEJAARSAVOND
spot_img

KIJKCIJFERS OP OUDEJAARSAVOND

Om het nieuwe jaar gezond en vreugdevol in te zetten steken Spanjaarden op elke klokslag om middernacht, één druif in hun mond. Een druif voor elke maand voorspoed. Deze traditie, die las campanadas wordt genoemd, begon in 1909.
In 1962 begon de Spaanse nationale zender TVE, vanaf edificio número 11, (in de volksmond Tío Pepe genoemd) op de Puerta del Sol dit sacraal moment voor de Spanjolen uit te zenden.
Gedurende de jaarovergang ’83-’84 werden de opnamebeelden van de twaalf klokslagen op de Canarische Eilanden door de regionale zender RTVC  heruitgezonden en vanaf toen wat dit gebeuren steeds een van de hoogtepunten van het Canarische tv-station.

Als marketingtool worden de cijfers van de kijkdichtheid gedetailleerd bijgehouden en wat blijkt? Televisión Canaria heeft op de jaarovergang van ’20 naar ’21 alle verwachtingen overtroffen en degradeerde daarbij alle andere nationale en regionale tv-stations.

51,4% van de Canarische bevolking keek naar de ‘twaalf klokslagen’ waarbij het merendeel van de kijkers op elke gong, een druif naar binnen werkte. 19,1% keek naar Tele5 en 10,7% keek naar La1 van TVE, het tv-station dat ook de beelden een uur later dan in Madrid heruitzond op hun Canarische frequentie. Gemiddeld keken 467.000 mensen naar de uitzending op RTVC.

De gouden minuut, om 23.59 uur werd gevolgd door 497.000 kijkers of 54,1%. Daarnaast registreerden TV5 19,6% (180.000), La1 11,7% (107.000 kijkers), A3 1,2% (11.000), Cuatro 4,7% (44.000) en La Sexta 1,1% (10.000) van het schermaandeel.

Na middernacht bleven 186.000 kijkers of 24,6% van de eilandbevolking aan het scherm gekluisterd.
Televisión Canaria sloot de overgang af als het meest bekeken kanaal van de Canarische Eilanden met een gemiddeld schermaandeel van 16%, op grote afstand gevolgd door Tele5 (14,3%), A3 (10,6%), La1 (9,6%), La Sexta (4,1%) en Cuatro (4%).

Opnieuw was Televisión Canaria de zender die de voorkeur kreeg van de Canarische Eilanden om afscheid te nemen van het jaar en zo een nieuw publiekssucces toe te voegen aan de geschiedenis. Wil je meer weten over de geschiedenis van de twaalf klokslagen die het nieuwe jaar aankondigen, dan kun je dit HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

EEN NIEUW JAAR

spot_img