donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKIEZEN OF DELEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

KIEZEN OF DELEN

Keuzestress.

De oorsprong van dit gezegde vinden wij terug in het burgerlijk recht. Als er vroeger bij een boedelscheiding zaken moesten worden verdeeld tussen twee partijen, dan moest de ene partij alles in twee delen verdelen en mocht de ander het deel kiezen dat hem het meest beviel. Eigenlijk moesten ze dus of (ver)delen of kiezen. Hadden ze toen ook al last van keuzestress?

Tegenwoordig is dit spreekwoord toepasselijk op heel veel facetten in het dagelijks leven.

Een groot probleem dat de laatste jaren alleen maar erger lijkt te worden is keuzestress. In het dagelijks leven hebben we zoveel keuzemogelijkheden dat deze op de duur eerder een belemmering voor ons vormen. Sta je rustig in een winkel op Tenerife en ben je op zoek naar bijvoorbeeld ontbijtgranen, dan word je ogenblikkelijk in een stressvol moment gewikkeld. Er zijn zodanig veel verschillende soorten ontbijtgranen van de meest uiteenlopende merken. En allemaal willen ze ons ervan overtuigen dat zij de lekkerste en gezondste keuze voor ons zijn. Niet alleen met kleurrijke verpakkingen en ingewikkelde namen. Maar ook met zinnetjes als ‘nu volledig suikervrij’ of ‘geschikt voor personen met glutenintolerantie’. Je zou voor minder een onregelmatige hartslag of een hoge bloeddruk ontwikkelen.

Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Het lijkt wel of heel het leven uit keuzes bestaat en des te meer er zijn, des te verwarder wij worden. Soms krijg je zelfs het gevoel dat kiezen gelijk staat aan verliezen.

Hoe vaak ben je niet buiten gestapt uit een winkel met iets nieuws in handen om een half uur later overvallen te worden door een soort van ‘post-keuzestress’? Hierdoor stel je jezelf de vraag: “Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Had ik toch niet beter die andere gsm, dat duurder truitje, die fluorrijkere tandenpasta of die grotere televisie gekocht?”

De moeilijkheid in de huidige samenleving lijkt wel te bestaan uit het gelukkig zijn met de gemaakte keuzes en niet uit steeds alles in twijfel te trekken.

Gelukkig zijn er nog zaken in het leven waar je snel, eenvoudig en zonder problemen een beslissing over kan maken. Namelijk: als ik dit jaar naar Tenerife reis, wil ik dan in de voormiddag of in de namiddag op een terrasje genieten van een lekker koud drankje? Zolang je niet naar de uitgebreide menukaart kijkt waardoor je weer begint te twijfelen over het soort drankje dat je graag wil, komt alles goed …

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

UV-STRALING OP TENERIFE

CUMBRE VIEJA – DAG 12

SEB LEESON LEGAL GROUP