vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsKERSTVERSIERINGEN OP TENERIFE
spot_img

KERSTVERSIERINGEN OP TENERIFE

Elke stad of gemeente op Tenerife die zichzelf respecteert verandert met kerst en gedurende de eindejaarsperiode in een kleurig en feeëriek decorum. Kerstversiering creëert intimiteit, sfeer en gezelligheid in elk gehucht, dorp, gemeente of een grootstedelijk gebied die zich op deze reformatie toespitst. Kleurrijke lichtjes en dito ornamenten, versierde kerstbomen, howhowhow-kerstmannen, vliegende sleeën en leuke kerstdeuntjes zorgen elk jaar, bij sommigen voor romantiek, bij anderen voor nostalgie. Kerstversieringen op Tenerife zijn, mede door het zachte klimaat, sprookjesachtig en betoverend

Verbondenheid is typerend wat mensen overvalt gedurende de kerstperiode. Mensen uit alle lagen van de bevolking komen samen om binnen het kerstgebeuren te socializen. Handelaars en winkeliers gaan graag mee in deze traditie, tenslotte zorgt de reconversie voor een economisch voordeel. Toeristen en residenten begeven zich massaal naar de diverse centra om te genieten van de kerstversieringen op Tenerife en dit leidt tot een toename van de verkoop, die op zijn beurt de werkgelegenheid prikkelt.

Ruim op tijd

Nog ruim anderhalve maand te gaan en er is zichtbaar iets aan het veranderen. Stadsplanning, waaraan veel ruchtbaarheid wordt gegeven, arbeiders die overal ornamenten, lichtjes en slingers ophangen en groendiensten zijn zichtbaar aanwezig in het straatbeeld. Santa Cruz slaat iedereen met verstomming door een nieuw, baanbrekend concept van de kerstverlichting op La Rambla.

Ook La Laguna is fier op haar kerstversiering, en laat dit blijken door de kerstversiering in de straten van haar gemeente nu reeds in werking te zetten.

Zomerse kerst

Was u nog nooit op het eiland rond de kerst- en eindejaarsperiode, dan kan u in ons artikel ZOMERSE KERST OP TENERIFE lezen hoe mensen zich gedragen in een seizoen dat vooral op Tenerife geen winter wordt genoemd. In deze periode blijft de oceaan één groot zwembad, tot jolijt van de kinderen. Het strand blijkt één gigantisch solarium, tot jolijt van hen die de wintermoeheid willen verdrijven en met een kleurtje huiswaarts willen keren. En tot slot staan alle terrassen wijd open, tot jolijt van al diegenen die willen verpozen met een drankje.

Santa Cruz

Met nog anderhalve maand te gaan kondigt het gemeentebestuur van Santa Cruz aan – de grootste stad op Tenerife wil ook de grootste en mooiste kerstversiering aanbrengen – dat de hoofdstad dit jaar een ongezien lichtdecorum aanbiedt die ervoor zal zorgen dat de stad zal heropleven. Ze wijzen meteen naar het innovatieve initiatief dat de Rambla de Santa Cruz voor de allereerste keer in een feeëriek kerstkader wordt omgetoverd. Met andere woorden, het betoverende kerstverlichtingsproject zal aangebracht worden over de volle lengte van de Rambla de Santa Cruz, van het zwembad Acidalio Lorenzo tot aan het Comandancia de Marina. Daarbij worden duizenden LED-lichtjes geïnstalleerd in de bijna 200 bomen die deze prachtige boulevard sieren.

Santa Cruz zal er, volgens de bestuurlijke overheid, uitzien als nooit tevoren. Op deze manier plaatst de hoofdstad van Tenerife zich op één lijn met andere grote Spaanse steden. 
Maar niet alleen het hoofdstedelijk gebied zal er sprookjesachtig uitzien, ook de toeristische centra en alle gemeenten op Tenerife doen hun duit in het zakje. Daarbij komen nog de private initiatieven die her en der, in gehuchten van de deelgemeenten worden genomen.

Meer informatie op FM Goud Tenerife

We kunnen hier vooralsnog geen overzicht geven van alle locaties waar er kerstverlichting wordt opgehangen, waar er kerstevenementen worden georganiseerd en welke kerstversieringen op Tenerife de moeite zijn om ervan te genieten. We hebben onze radiopartner FM Goud Tenerife gevraagd om in het programma ¡Hola Tenerife! dat zowel doorgaat zowel op zaterdag als op zondag (11.00 tot 13.00 uur CAN), om daaraan aandacht te schenken. Kerstverlichting op Tenerife is een wonderbaarlijk gegeven die elke resident en toerist vervoerd naar een kerstperiode die meteorologisch, op een andere manier wordt beleefd. 


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

SNELWEG VERSUS TREIN

WEBCAM PLAYA SAN TELMO

WAT EEN SMURRIE

spot_img